Ексклюзиви
субота, 02 жовтня 2010 10:42

Опозиція вимагатиме відставки суддів КС

Опозиція вимагатиме відставки суддів КС

14 опозиційних партій до 5 жовтня узгодять свої дії у зв"язку з рішенням Конституційного суду про скасування політреформи-2004.

Про це повідомив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко після засідання представників опозиційних партій.

Він поінформував, що в зустрічі взяли участь заступник глави "Батьківщини" Олександр Турчинов, заступник голови Європейської партії Володимир Лановий, заступник голови "Нашої України" Андрій Парубій та лідер партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв.

Також були присутні лідер Народного руху України Борис Тарасюк, заступник глави Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Андрій Мохник, заступник голови УРП "Собор" Павло Тарасюк і лідер Української народної партії Юрій Костенко.

У засіданні також взяли участь лідер партії "Українська платформа" Павло Жебрівський, заступник глави партії "Фронт змін" Андрій Пишний, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко і заступник голови "Єдиного центру" Ігор Попов.

На зустрічі не був присутній з технічних причин лідер Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін.

За словами Гриценка, представники опозиційних партій вирішили вимагати відставки суддів Конституційного суду, а також заявили про необхідність проведення дострокових президентських і парламентських виборів.

"Остаточні позиції, тактичні та стратегічні кроки будуть узгоджені до вівторка. А в ці два дні опозиційні партії проведуть засідання своїх керівних органів для того, щоб заручитися легітимними рішеннями, оскільки сьогодні була розмова тільки керівників і деяких заступників", - сказав політик.

Він також зазначив, що під час зустрічі представників опозиційних партій розглядалася можливість проведення акцій протесту у зв"язку з рішенням КС.

"Ми розуміємо, який стан суспільства, розуміємо, що зараз йде виборча кампанія, і саме тому конкретні кроки, які будуть визначені, все буде заявлено у вівторок", - сказав Гриценко.

Він зазначив, що для вирішення ситуації, що склалася необхідно вносити зміни до Конституції законним шляхом, "але це не може зробити діючий парламент і президент, це повинні зробити інші люди".

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагатиме відставки суддів КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути