понеділок, 17 грудня 2012 03:50

Опозиція створить групу контролю за виконанням рішень Європейського суду

Опозиція створить  групу контролю за виконанням рішень Європейського суду
Ірина Луценко ФОТО: glavcom.ua

У Верховній Раді VII скликання буде створена група контролю за виконанням рішень Європейського суду з прав людини, заявляє народний депутат, дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина Луценко.

"Я думаю, що буде створена група на базі фракції Батьківщини, до неї повинні приєднатися Свобода і УДАР, це буде група парламентського контролю, швидше за все, за виконанням рішень саме Європейського суду", - сказала Луценко в ефірі каналу ТВі в неділю, передає Українська правда.

За її словами, до кінця грудня Європейський суд з прав людини винесе рішення по скарзі екс-прем'єра Юлії Тимошенко в її користь, так же, як це було зроблено за скаргою Луценко. "Це буде ефективна група контролю, і ми будемо відстежувати, як українська влада буде виконувати рішення Суду", - зазначила депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" обіцяє привчити Партію регіонів до порядку

Вона також розповіла, що в даний час її чоловікові надається певна лікування в колонії. "Ми застосували рішучу силу до Менської колонії, яка полягала у запрошенні туди прокуратури Чернігівської області. Приїжджав наглядовий прокурор, який наглядає саме за пенітенціарної службою, туди була запрошена омбудсмен Валерія Лутковська, туди приїхала група народних депутатів. Ми зайшли до Менської колонію, пенітенціарну служби, прокуратури, було перевірено заяву Луценка, дійсно лікування йому не надавалося, обстеження не проводилося, фахівці необхідні не були запрошені /.../ Медикаменти тепер надаються", - сказала дружина екс-міністра.

Луценко підкреслила, що зараз намагається запросити в колонію незалежних лікарів, які б пояснили причини болю в її чоловіка, оскільки до цих пір він знаходиться на знеболювальних.

Відповідаючи на питання, як пройшов день народження чоловіка, Луценко повідомив, що 14 грудня вона з трьома адвокатами приїхали до Менської колонію, їх відразу ж пропустили, хоча зазвичай "три-чотири години відбуваються зволікання". За словами Луценка, вона привезла чоловікові багато смачної їжі і листів зі словами підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція створить групу контролю за виконанням рішень Європейського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути