середа, 17 квітня 2013 09:46

Опозиція ще вирішуватиме, що робити із виборами у Києві

Опозиція ще вирішуватиме, що робити із виборами у Києві
Андрій Іллєнко. Фото: tvi.ua

Опозиція ще вирішуватиме, що робити із виборами у Києві.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко.

"Є сумніви, щодо того, що Конституційний суд — це такий орган, який є незалежним і який може прийняти рішення відповідно до закону. Ми всі знаємо, що на сьогоднішній день представляє Конституційний суд. Це орган, який виносить рішення під диктовку Адміністрації президента. Тому очевидно, що влада має на сьогоднішній день сценарій. Їхнє завдання максимум — це проводити вибори у 2015 році у Києві. Завдання мінімум — це той формат, який було сказано, тобто, вибори мера, а не Київради, і крім того, ще й у курортний місяць", - підкреслив він.

Іллєнко також зауважив, що Партія регіонів системно знищує самоврядування у столиці.

"Вони знищили районні ради, вони забрали з київського бюджету 8 млрд, вони змінили закон про столицю і забрали в мера значну частину повноважень. Тепер вийде як: мера ми можемо обрати, а Київрада буде та, яка є зараз", - обурився нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада вигадує "відчіпну побрехеньку", яка затягуватиме вибори в Києві - Чорновіл

"Свободівець" також наголосив, що коли вже рішення щодо виборів буде прийнято, тоді опозиція спільно вирішить, що робитиме далі.

"Я переконаний: реакція киян має бути однозначною. Ми не маємо погоджуватися на такі подачки. Повні вибори і Київради і мера мають відбутися у строки, а не в курортний місяць. Я переконаний, що оскільки вони так діють, раз так плюють на киян, то 2 червня, після того, як закінчується остаточно термін Київради, ми повинні приходити і. відповідно до Конституції, вводити пряме народовладдя в Києві", - наголосив він.

Нардеп додав: "Наші дії будуть відповідні до ситуації. Я переконаний, що ми повинні брати у Києві владу у свої руки і не чекати, поки якийсь КСУ нам щось вказуватиме. Призначати вибори — це повноваження ВР, а не якогось суду".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція ще вирішуватиме, що робити із виборами у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути