понеділок, 25 березня 2013 21:36

Опозиція розкаже людям про стратегію повалення режиму Януковича?

Представники Об'єднаної опозиції пояснили, яким чином планують добиватись дострокових виборів й для чого потрібна акція "Вставай, Україно". Про це вони розповіли на прес-конференції у Львові.

"Акції уже відбулись у трьох областях, - сказав нардеп від "Батьківщини" Степан Кубів. – Цього тижня ми відвідаємо ще три міста. Такі роз'яснювальні зустрічі із виборцями пройдуть у всій Україні. Таким чином,  маючи довиборчу програму і звіт, ми виставимо вимоги. Але перш ніж виставити вимоги, ми відчуваємо спротив людей, який бачимо на мітингах. Цими акціями ми показуємо єдність опозиційних сил. І ми об'єднуємо цей спротив.  І в липні 2004 року ніхто не вірив у те, що скоро буде такий супротив".

Автор: Фото: Євген Борісов
 

Також Кубів пояснив чому політики не чули зі сцени людей, які намагались до них докричатись.

"Наша робота - це проводити роз'яснювальну роботу, - зауважив політик. - Говорити, що ми робимо так, а в чому помиляємось. А на мітингах були й провокаційні крики. Я на мітингу бачив 3 відомих провокаторів. Але ми говоримо сьогодні про щирих і відкритих людей".

Ірина Сех розповіла, що акція "Вставай, Україно" відбулась для того, щоб політики розповіли людям про свою роботу, а не для бесіди з народом.

Автор: Фото: Євген Борісов
 

"На акції у Львові наші лідери пояснили наші дії в парламенті, наше голосування, - розповіла Сех. – Ми запитали у людей: "Ви підтримуєте наші дії?". Я думаю, що ті, хто був, то чув, що це було дуже голосно і майже одноголосно "так". Ось це ми хотіли почути від людей. Чи люди розуміють як і чому ми себе поводимо у парламенті? Але велелюдна акція – це не дискусія. Дискутувати ми їдемо до села й там люди встають і говорять свої аргументи. А у Львові були провокації. Приїхали 25 чоловік урків. Які уже мали готові плакати".

Ярослав Гінка конкретно пояснив план того, що він хоче бачити 18 травня на фінальній акції "Вставай, Україно" у Києві.

Автор: Фото: Євген Борісов
 

"Ми свідомі того, що зібрати людей і їх відпустити – це крах опозиції. – констатував Гінка. – Свідомі того, що людей зараз збирати – це неправильно. Ми вже це робили не раз. Якщо ми плануємо зібрати людей 18 травня – у нас є місяць часу, щоб сформулювати подальшу стратегію на подальші дні: 19, 20 число й аж до того, допоки не буде повалено режим Януковича. Ми свідомі того, що на цьому мітингу ми маємо оголосити крім конкретного плану й стратегії дій – хто у нас при поваленні режиму президент, прем'єр, голова Верховної Ради".

Гінка переконаний у тому, що люди уже готові до революції й лише чекають на провідника, за яким будуть готові піти.

"Бо насправді громада готова до акцій непокори й спротиву, - впевнений політик. - Вони чекають відповіді від опозиційних сил – що опозиційні сили готові домовитись, визначитись із конкретними цілями й завданнями. І якщо мова про революційну боротьбу, то без визначення основних принципів наша боротьба програшна. Для мене мета цілком очевидна: дострокове припинення повноважень Верховної Ради; дострокове припинення повноважень президента України; свобода політичним в'язням".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція розкаже людям про стратегію повалення режиму Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути