Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2012 17:04

Опозиція не збирається захищати результати виборів - Данилюк

Опозиція не збирається захищати результати виборів - Данилюк
Олександр Данилюк: позиція опозиційних сил незрозуміла. Фото: www.radiosvoboda.org

Опозиція не збирається захищати результати виборів.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Для мене, як для громадянина, вже висновки є - я ці вибори не збираюся визнавати. Для цього були всі передумови навіть на етапі підготовки передвиборчої кампанії", - підкреслив він.

Данилюк наголосив, що саме опозиція зараз має піднімати протести проти тотальних фальсифікацій, але вона цього не робить.

"Я думаю, що є серйозна проблема зі незрозумілістю позиції опозиційних сил, які принаймні мали б бути політичним проводом якихось протестів в Україні. Але, як ми бачимо, немає на сьогоднішній день абсолютно жодних месиджів, які б свідчили б про те, що "Свобода", "Батьківщина" чи УДАР були б готові насправді захищати демократичний вибір і демократичну процедуру виборів в Україні", - пояснив координатор руху "Спільна справа".

Данилюк додав: "У 2004 році вже у понеділок було чітко зрозуміло, що іде процес відстоювання результатів. Сьогодні, на превеликий жаль, ми цього не бачимо. Можливо, ми побачимо це найближчим часом, хотілося б в це вірити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ назвало вибори "спотворенням волі українського народу"

Водночас, він запевнив, що для кожного громадянина, який був свідком фальсифікацій і знає про порушення, на сьогоднішній день ситуація є абсолютно прозорою.

Данилюк підкреслив, що масштаби фальсифікацій були разючими і вони значно викривили справжнє волевиявлення українців.

"Станом на 20 годину (28 жовтня) у нас був контроль явки у Донецькій області — 47,09%. буквально через декілька годин явка становила вже 75%. Це не дрібні якісь речі. Це речі, які серйозно спотворюють результати, - наголосив він. - Насправді, стоїть питання, яким шляхом буде іти Україна найближчим часом. І на сьогоднішній день говорити про те, що є хоча б паритет в суспільстві — 50 на 50, це було б неправдою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку фальсифікаторів виборів відкрито захищали козаки і міліція

Данилюк пояснив: "Очевидно, що демократичний шлях обирає понад 60% українців. Але якщо на дільниці, де голосує 800 осіб, 200 голосують по підробленим довідкам вдома, а насправді не голосують, а просто виїжджає скринька і 200 бюлетенів вкидається, то цього достатньо зробити на більшості дільниць і людина, яка не мала підтримки на мажоритарному окрузі,  може стали депутатом".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не збирається захищати результати виборів - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути