Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2013 20:41

"Опозиція не голосуватиме за приниження Тимошенко" - Кужель про законопроект ПР

"Опозиція не голосуватиме за приниження Тимошенко" - Кужель про законопроект ПР
Олександра Кужель. Фото: comments.ua

Опозиціонери наголошують, що місія Європарламенту говорить про помилування та лікуванні, і на це погодилась Тимошенко. А за пропозицію, яка буде принижувати їх лідера в опозиції голосувати не будуть. Більше того, запевняють, що сама Тимошенко відмовиться від такої пропозиції.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявила народний депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель, коментуючи заяву президента Віктора Януковича про готовність підписати закон, прийнятий парламентом, який дозволить виїзд Тимошенко на лікування за кордон.

"Я не знаю, що вони можуть подати, але чекати від них порядного законопроекту неможливо, тому що є порядні, вони за них не голосують. У них одна мета - принизити Юлію Тимошенко, не дати їй помилування, щоб вона залишилася ув'язненої і організувати її транспортування до Німеччини в кайданах ", - сказала Кужель.

"Янукович вчора сказав: Верховна Рада визначить, чи може Тимошенко поїхати, а суд визначить, як її будуть транспортувати і яка там буде охорона. Стоп. Про що йдеться у вимогах ЄС - про відсутність вибіркового правосуддя. Місія Кокса-Кваснєвського, що сказала, - помилування і лікування. На що вона погодилася, розуміючи, що вона не винна. А що пропонує Янукович - в кайданах везти Тимошенко на операцію. Я особисто за себе кажу - я ніколи за це не проголосую, не дозволю везти свого лідера і так принижувати", - додала депутат.

За словами Кужель, навіть якщо набереться 226 голосів без участі опозиції, на її думку, Юлія Тимошенко "не погодиться на такі умови, вона відмовиться від лікування".

Сьогодні стало відомо, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який регулює лікування засуджених за кордоном і повинен бути розрахований на вирішення проблеми лікування Юлії Тимошенко. Автором законопроекту є член фракції Партії регіонів, соціаліст Микола Рудьковський. Однак, з сайту Верховної Ради зник раніше зареєстрований і оприлюднений законопроект про лікування засуджених за кордоном.

Вчора президент України Віктор Янукович заявив, що готовий підписати закон, який дозволить Тимошенко виїхати на лікування за кордон, якщо такий закон приймуть депутати.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція не голосуватиме за приниження Тимошенко" - Кужель про законопроект ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

130

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути