понеділок, 16 липня 2012 15:28

Опозиція має план з повалення режиму Януковича - Яценюк

Опозиція має план з повалення режиму Януковича - Яценюк
Яценюк хоче слідчу комісію у парламенті. Фото: kievskaya.com.ua

Нова Верховна Рада створить спеціальну комісію з імпічменту президенту.

Про це під час прес-конференції у штабі Об'єднаної опозиції розповів Голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Опозиція звертається із позовом до Вищого адмінсуду України на предмет узурпації влади президентом Януковичем. Ми чудово усвідомлюємо те, що цей позов є першим юридичним етапом до усунення Януковича від влади. По всіх містах України буде розгорнута акція, за якою всі громадяни зможуть прийти і приєднатися до подання позову проти президента. Якщо ВАСУ не буде розглядати наш позов по суті, ми знаємо яким чином поступимо. Ми будемо звертатися до Європейського суду із прав людини. Ми будемо звертатися у тому числі і до міжнародних інстанцій, міжнародних судів, - сказав Яценюк.

За його словами, суть позову ляже в основу діяльності спеціальної парламентської комісії з усунення президента Януковича від влади

"Це є одним із основних етапів початку компанії по відставці Януковича. Мова йде про юридичні аспекти. Основним елементом нашої компанії є виборча компанія. Саме після 28 жовтня поточного року Янукович втратить більшість у новій Верховній Раді. Янукович втратить контроль над Верховною Радою, а демократичні сили, які отримають 226 голосів у новому парламенті, створять спеціальну комісію з імпічменту президенту. Таким чином опозиція має чіткий план по усуненню діючого президента. Опозиція звертається до українців - не бійтесь, приєднайтесь до позову проти Януковича. Він чітко каже про те, що президент зробив для України і життя кожного українця починаючи від Конституційної реформи, Податкового кодексу, позбавлення пільг афганців та чорнобильців, подарованих територій іноземній державі,  знищення основ демократії", - додав лідер "Фронту Змін".

Він зауважив, що цей етап мобілізації українців проти цієї влади має бути успішним.

"Кожний громадянин України отримує листівку із переліком звинувачень по відношенню до президента Януковича. Ті хто не бояться, ті підпишуться і скажуть "Пане Януковичу, я буду вас судити, тому що вас є за що судити". Таким чином опозиція реалізовує один із основних своїх програмних меседжів. Ми вважаємо, що Янукович винен у всьому, що через нього в Україні відбувається те, що є, - зауважив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має план з повалення режиму Януковича - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути