середа, 04 липня 2012 23:42

Спецтема: Боротьба за "мову"

Опозиція має оголосили себе страйковим комітетом — Корчинський

Опозиція має оголосили себе страйковим комітетом — Корчинський
Кадр з "Великої політики з Євгенієм Кисельовим"

Керівник громадської організації "Братство" Дмитро Корчинський вважає, що за рішучих дій опозиції режим Януковича проіснує недовго. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Те, що опозиція робить зараз, це правильно, - говорить політик. - Потрібно нарощувати цю протестну акцію і не слід повертатися до Верховної Ради. Опозиція має оголосили себе страйковим комітетом і швидко розкручувати загальноукраїнський страйк з метою повалення режиму. Люди в регіонах піднімуться, як тільки побачать, що коноводи не бояться. Якщо лідери йтимуть уперед, то за ними підуть усі".

Опозиція не могла перешкодити ухваленню мовного закону, вважає Корчинський

"Регіонали" у сесійних іграх мають більшість і завжди можуть переграти опозиціонерів. Вони мають протиставити владі страйк, спротив і повстання на вулиці. Інші методи боротьби з цією владою неефективні".

На думку керівника "Братства", нинішній режим повалити нескладно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична місія Януковича полягає саме в тому, що він приведе нас до тями - Корчинський

"Насправді режим побудований на піску. Про це свідчить те, що Володимир Литвин фактично сьогодні перейшов у опозицію. У нього завжди був добрий нюх, він розуміє, що далі з "регіоналами" йти непотрібно. За справді рішучого натиску з боку опозиції режим Януковича проіснує недовго. Тільки опозиція має перестати гратися у парламентські і виборчі ігри".

При розгортанні вуличних протестів влада застосує силові структури, переконаний Корчинський.

"Але усе, що ми знаємо про Януковича і його соратників, показує, що вони бояться власного народу. Вони побоялися застосувати силу в 2004 році, побояться і зараз. Як показує пострадянська практика за останні 20 років, як тільки правоохоронні органи стикаються зі справжнім спротивом, вони починають саботувати накази начальства", - резюмує Дмитро Корчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ахметов, Фірташ, Льовочкін стануть реальною опозицією Януковичу"

Нагадаємо, учора біля Українського дому в Києві розпочалася акція протесту опозиції проти ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики", який фактично підвищує статус російської мови. Між мітингувальниками і "беркутівцями" відбулася бійка. Суд заборонив акції протесту в столиці до 9 липня.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має оголосили себе страйковим комітетом — Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути