вівторок, 22 листопада 2011 22:37

Опозиція мала б вимагати звільнення Тимошенко і Луценка

Опозиція мала б вимагати звільнення Тимошенко і Луценка

Вийти з "Комітету опору диктатурі", який об'єднує більше двох десятків опозиційних партій, політрада "Громадянської платформи" вирішила одноголосно.

"Ці партійні вожді забули не тільки про інтереси країни, а й про інтереси рядових партійців, навіть народних депутатів своїх фракцій", - заявив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

За словами Гриценка, перед цим він активно дискутував із партнерами по комітету.

"Перш ніж робити жорсткі заяви й давати жорсткі оцінки окремим вождям опозиції, я повністю пройшов непублічний шлях. На політрадах, спільних нарадах, під час особистих розмов, на засіданні КОДу я переконував, що опозиція не повинна голосувати за цей закон. Опозиція взагалі має вийти з зали при голосуванні цього закону. Нехай і наша країна, і Європа бачать, що Янукович проламує цей закон у напівпорожній залі. Нехай це шулерство всім буде зрозуміло. За жодних умов не треба своїми голосами створювати ілюзію, що є якась співпраця та якийсь консенсус", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко обізвав КОД Комітетом опори диктатури і вийшов із нього

На думку Гриценка, якби опозиції вдалось відстояти чинний закон про вибори за пропорційними списками, "Партія регіонів" набрала б не більше 20%. Натомість понад три чверті місць у парламенті отримала б опозиція.

"Зрештою, підтримати новий закон, зберігши при цьому обличчя, було можливо. Однак для цього опозиція мала б вимагати дотримання кількох умов. По-перше, якби хоча б випустили з тюрми Тимошенко й Луценко. Бо це ті люди, які на виборах 2007-го привели більшість опозиціонерів у Верховну Раду. Також якби прийняли справді необхідний для країни Податковий кодекс - такий, що стимулює підприємництво. Якби прийняли пакет законів, що справді вичистив би судову систему від кірєєвих, поставив би в рамки правоохоронну систему, та якби врешті-решт нормальний бюджет на наступний рік прийняли - от тоді б я зрозумів. Та нічого з цього не було й близько", - наголосив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція мала б вимагати звільнення Тимошенко і Луценка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути