четвер, 31 січня 2013 18:00

"Опозиція хоче лише продемонструвати, хто винний" - експерт про ініціативу відставки Рибака

"Опозиція хоче лише продемонструвати, хто винний" - експерт про ініціативу відставки Рибака
Володимир Фесенко. Фото: www.utr.tv

Ініціатива опозиції щодо збору підписів за відставку спікера Володимира Рибака не має перспектив.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фессенко.

"Голосів для цього в опозиції немає, це зрозуміло. Але це, знову таки, політична демонстрація. Їм треба продемонструвати, що політична відповідальність у цьому випадку несе спікер Верховної Ради", - зауважив він, маючи на увазі те, що спікер відмовив опозиції у проведенні позачергової сесії парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання позачергової сесії для влади й опозиції закінчилося "бойвою нічиєю" - ескперт

Експерт додав: "Раніше були подібні вимоги опозиції щодо різних міністрів. Тому тут схожа ситуація. Треба було продемонструвати хто винний. Але звичайно, голосів для позитивного голосування в опозиції зараз немає. Але їм потрібно це просто продемонструвати. Це один мотив".

Крім того, Фесенко нагадав, що найбільше на відставці Рибака наполягала партія УДАР, яка ще раніше подала кілька позовів на спікера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вже між Алжиром і Гондурасом - опозиція висловить недовіру Рибаку і Пшонці

"Оскільки УДАР був найбільш наполегливим у питанні щодо Рибака, то для УДАРУ це ще і шанс себе проявити і вийти з тіні "Свободи" та "Батьківщини", - зауважив політолог.

Нагадаємо, що опозиційні фракції розпочали збір підписів щодо відставки спікера Володимира Рибака. Раніше опозиція ініціювала проведення позачергової сесії парламенту через нову справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Вони передали голові парламенту 158 підписів народних депутатів на підтримку цієї ініціативи, тоді як для проведення сесії необхідно 150. Однак Рибак відмовив у цьому, посилаючись на те, що декілька підписів є не дійсними. Опозиція назвала подібні дії спікера неконституційними та протизаконними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція ініціювала розгляд питання про відставку Пшонки, щоб бодай раз побачити його у Верховній Раді - Томенко

Сьогодні, 31 січня, опозиційні фракції та кілька позафракційних народних депутатів самостійно провели зібрання у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція хоче лише продемонструвати, хто винний" - експерт про ініціативу відставки Рибака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути