вівторок, 04 лютого 2014 16:22

Опозиція хоче формувати уряд за принципом Конституції 2004 року - політолог

Опозиція хоче формувати уряд за принципом Конституції 2004 року - політолог
Петро Порошенко і Арсеній Яценюк.Фото: obozrevatel.com

Опозиція хоче, що уряд формувався на старій конституційній основі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Анатолій Луценко.

"Опозиція абсолютно логічно хоче формування уряду за принципом Конституції 2004 року, тобто на основі парламентської коаліції, що означає парламентський контроль. Відповідно, зараз говорити про персональний склад уряду не виглядає можливим доти, доки не запроваджений принцип, який забезпечує стабільну роботу, незалежну від тиску з боку президента", - сказав він.

"Поки йде війна за повернення Конституції, то імена не готові назвати ні опозиція, ні експертне середовище. Зараз йде війна за принцип, а не за форму. Коли намагаються вирішити питання змісту, то питання форми - вторинне. Це так як писати книжку — спочатку роблять зміст, а тоді вже думають про обкладинку", - додав Луценко.

На запитання, чи можуть з'явитися імена нових міністрів після візиту Віктора Януковича до Володимира Путіна, політолог відповів "такий варіант теж можливий, оскільки розворот в геополітичному напрямі на 180 градусів відбувся якраз після такого візиту Януковича до Путіна. Цілком можливо, що йому кандидатуру випишуть в Кремлі. Це було б закономірно з огляду на ту логіку, що ніхто не звертає увагу ні на майдан, ні на побиття "Беркутівцями", ні на смерті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція пропонує завтра голосувати за повернення до Конституції 2004 року

За умови повернення до Конституції 2004 року, на думку Луценко, імовірними претендентами на посаду прем'єр-міністра є Петро Порошенко і Арсеній Яценюк.

"Ми чули за останній час принаймні з вуст політиків опозиційного середовища прізвища Порошенко і Яценюк. Прізвище Яценюка актуальності не втратило. Його актуалізував Янукович, зробивши пропозицію Арсенію Петровичу під час переговорів. Але проблема тільки в тому, що ця пропозиція була зроблена в старій матриці. Звичайно, що Яценюк тоді відмовився", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче формувати уряд за принципом Конституції 2004 року - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути