субота, 09 липня 2011 08:58

Опозиціонери подарували б Януковичу Конституцію і "Кобзар"

Опозиціонери подарували б Януковичу Конституцію і "Кобзар"

9 липня президент Віктор Янукович святкує свій 61-й день народження. В горах біля Масандри його вітатимуть губернатори, депутати від "Партії регіонів" та іноземні делегації.

"Регіонали" підготували фотоальбом спільних фотографій з 2002 року, а губернатори - коровай та польові квіти. Сам Янукович найкращим подарунком вважає "палаючі очі" і бажання чиновників працювати.

Опозиційних політиків серед гостей, що запрошені до Януковича, немає. Gazeta.ua вирішила дізнатися, що народні обранці від БЮТ та НУ-НС подарували б президентові на день народження.

Володимир Бондаренко з БЮТ розповів, що серед опозиціонерів не прийнято вітати Януковича з днем народження. Однак депутат побажав би президенту "дивитись на Україну як на державу, яку він сьогодні очолює, а не на як свою вотчину", і як державному мужу, подарував би йому "Конституцію України, яку він розтоптав".

Його колега по фракції Андрій Сенченко теж подарував би Конституцію, "для глибокого домашнього читання" і побажав би "дотримуватись її від літери до літери".

Юрій Прокопчук з фракції БЮТ подарував би Януковичу пропозиції прем'єра Миколи Азарова щодо Пенсійної реформи з підписами українських пенсіонерів.

"Я все ж сподіваюсь, що після того, як він реально розбереться, що то за Пенсійна реформа, він її все ж не підпише", розповів депутат додавши, що за християнським звичаєм побажав би Януковичу щастя, здоров'я, добра і здорового глузду.

Ярослав Кендзьор з фракції НУНС подарував би президенту "Кобзар" Тараса Шевченка і побажав би стати справжнім українцем.

"Віктор Федорович де-юре вважається українським президентом. Щоб він де-факто і глибоко по суті став таким, йому треба його декілька разів прочитати і серйозно вникнути в поезію Шевченка. І особливо щоб він максимально уважно прочитав Шевченкову поему "І мертвим, і живим, і ненародженим ...", - сказав депутат.

Геннадій Москаль з НУ-НС каже, що на дні народженні президента його ніхто не чекає. До того ж, дарувати Януковичу достойні подарунки забороняє Закон про корупцію.

"Та сума тягне на книжку середню, таку навіть незначну. Це виходить на таку поганеньку книжку. А тоді, якщо я подарую щось більше, тоді я підставлю президента і самого себе! І тоді доведеться відповідати по закону у Печерському суді", - розповів опозиціонер.

Однак, цього року на святкуванні в Криму президент Янукович навряд почує особисті вітання від опозиціонерів.

"Справа в тому, що ми сьогодні в опозиції до нинішньої влади. І ми цю владу не вітаємо, а вона не вітає нас. Чому ми маємо порушувати таку політичну тишу? Вони не вітають, і ми не вітаємо, ну і нічого страшного", - сказав Геннадій Москаль.

"А якщо серйозно - президент Янукович потребував привітань та уваги до нього, коли він був без посади. Тоді це цінується. Коли він є при посаді, то його й вітають за посадою, а не по тому, яка він людина, який він товариш, чи громадянин Янукович. Поздоровлення по посаді ніколи не є щирим", - підсумував Геннадій Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери подарували б Януковичу Конституцію і "Кобзар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути