пʼятниця, 11 листопада 2016 12:14

Операція "Шатун" - СБУ озвучила задум Путіна

Операція "Шатун" - СБУ озвучила задум Путіна
Reuters

Росія готує масштабну дестабілізацію в Україні з 15 листопада. Старт активних дій планують із всеукраїнської акції протесту банківських вкладників.

Про це заявив начальник департаменту Служби безпеки Анатолій Дублик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варшава пояснила, як треба говорити з Кремлем

Такі дані отримала українська зовнішня розвідка.

"Розвідувальні дані збігаються із змістом так званого плану першочергових заходів із дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні під умовною назвою "Шатун"", - розповів він та додав, що в цьому питанні триває кримінальне провадження.

Інформацію вилучили зі скриньки радника президента Росії Владислава Суркова.

"Безпосереднє керівництво і реалізацію цього плану здійснює відомий СБУ його перший заступник Ардзінба. А контакт із політичними рухами у нашій державі, окремими громадськими організацями, задіяними в акціях протесту всліпу або за фінансову винагороду, веде громадянин Вірменії Мартиросян", - продовжив Дублик.

Спецслужби повідомляють про виїзди в РФ організаторів цих акцій для "отримання конкретних інструкцій", продовжив чиновник.

Серед планів - організація дострокових парламентських виборів з метою приведення до влади проросійських сил, заявляють в СБУ.

"Із 17 листопада основний акцент протестних акцій зміщуватиметься на питання підвищення тарифів. Протест має перерости у блокування урядових структур", - розповів Дублик.

За задумом російських кураторів, акціями протесту хочуть створити видимість масової підтримки.

"Розгорнута активна агітація у соціальних мережах на теренах нашої держави", - додав чиновник.

Також акції планували супроводжувати масовими безладами.

"Першою проміжною датою визначене 24 листопада - день саміту Україна-ЄС, де має відбутися фінальне обговорення безвізового режиму. Щоб дати аргумент для проросійськи налаштованих сил в Європарламенті це питання відкласти", - розповів Дублик.

Протягом другої половини листопада і початку грудня також заплановане проведення сесій кількох обласних рад.

"Які під гаслами децентралізації вимагатимуть договірних відносин між Кабінетом міністрів та місцевими радами. У регіонах заплановані збори та форуми громад для підсумкового всеукраїнського форуму місцевих рад. Прямих вимог федералізації не передбачаємо - обрана стратегія повзучої ерозії центральної влади", - сказав чиновник.

Із дестабілізацією у Києві Кремль планує загострення і на фронті, заявили в СБУ.

"Доведення інтенсивності обстрілів до найвищого за останній рік рівня, провокування наших бійців до локальних бойових сутичок. Цю тенденцію фіксують на лінії зіткнення. Мета - загнати українську владу у глухий кут і вести наступ на двох напрямках. Ззовні і зсередини", - пояснив Дублик.

Зараз ви читаєте новину «Операція "Шатун" - СБУ озвучила задум Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути