четвер, 12 липня 2018 10:08

Оновлення Центрвиборчкому: БПП відступився, але висунув вимогу "фронтовикам"

Оновлення Центрвиборчкому: БПП відступився, але висунув вимогу "фронтовикам"
Минулого тижня БПП відмовився голосувати за будь-які законопроекти до ухвалення нового складу ЦВК. Фото: Микола Білокопитов

"Блок Петра Порошенка" готовий відмовитися від одного свого кандидата у члени ЦВК і закликав "Народний фронт" поступитися своїм для представника "Опозиційного блоку".

Про це заявив керівник фракції БПП Артур Герасимов у кулуарах парламенту.

"Багато чули застережень відносно кількості кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії у поданні. Фракція "Блоку Петра Порошенка" готова відкликати одну зі своїх кандидатур для того, щоб вирішити це питання. Також ми чули застереження від наших колег із "Народного фронту", що треба виконувати резолюціє ПАРЄ відносно представленості однієї з фракцій, яка поки не має свого представника ("Опозиційний блок". - Gazeta.ua). Звертаємося до наших колег по коаліції також відкликати одну зі своїх кандидатур, щоб вирішити і це питання", - сказав Герасимов.

Він закликав голову Верховної Ради Андрія Парубія о 12:00 зібрати лідерів фракцій для обговорення цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розлучене подружжя, яке змушене жити разом. Що чекає на коаліцію у Раді

Раніше "Блок Петра Порошенка" відмовився голосувати у Верховній Раді після того, як 5 липня нардепи бойкотували голосування за оновлення складу ЦВК. "Народний фронт" заявив, що голосуватиме, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що один із компромісів у цьому питанні - на законодавчому рівні збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії, щоб усі запропоновані президентом 14 кандидатів отримали посади. НФ висловився категорично щодо такої пропозиції.

Зараз ви читаєте новину «Оновлення Центрвиборчкому: БПП відступився, але висунув вимогу "фронтовикам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути