Ексклюзиви
четвер, 25 грудня 2008 11:53

Онопенко попросив Медведька покарати Волкова за хабар

Онопенко попросив Медведька покарати Волкова за хабар

Голова Верховного Суду Володимир Онопенко просить Генпрокурора Олександра Медведька перевірити оприлюднену екс-депутатом Олександром Волковим інформацію про вирішення ним свого часу в суді спірного питання за хабар.

З відповідним листом Онопенко звернувся до Медведька, повідомляє в четвер прес-служба Верховного суду.

"Голова Верховного Суду звертається з проханням до Генерального прокурора провести перевірку повідомленого Волковим указаного факту давання-отримання хабара і прийняти рішення відповідно до закону", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, Волков, виступаючи у прямому ефірі програми "Свобода" на телеканалі "Інтер" 19 грудня заявив:

"У мене було одне питання, я підійшов до судді й кажу: "Мені треба вирішити". Зауважу, питання цілком законне, я на 100% правий. Він на мене подивився і каже: "Олександре Михайловичу, в принципі, це питання коштує 100 тисяч, але для тебе, хрін з ним — тридцятка".

"Зі сказаного Волковим випливає, що він дав не названому ним судді хабара, а цей суддя одержав від нього хабара за постановлення в інтересах Волкова відповідного судового рішення", - зазначає прес-служба.

"Таким чином, фактично йдеться про вчинення двох злочинів у сфері службової діяльності — одержання та давання хабара, відповідальність за які передбачено статтями 368 та 369 Кримінального кодексу", - наголошується в повідомленні.

У своєму зверненні Онопенко зазначає, що згідно із законом, кожний факт вчинення злочину повинен бути належним чином розслідуваний і по ньому має бути ухвалене відповідне рішення органом досудового слідства чи/та судом.

Відповідно до статті 94 Кримінально-процесуального кодексу України заяви громадян та повідомлення, опубліковані у пресі, є приводом до порушення кримінальної справи.

За законом у справах про злочини, передбачені статтями 368 та 369 Кримінального кодексу України, досудове слідство провадиться слідчими прокуратури.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Онопенко попросив Медведька покарати Волкова за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути