понеділок, 19 березня 2018 05:30

Онищенко: Янукович і його команда забирала у бізнесменів половину прибутку

Онищенко: Янукович і його команда забирала у бізнесменів половину прибутку
Онищенко розповів про Януковича. Фото: Апостроф

При екс-президенті України Вікторі Януковичі корупція була менше, ніж при президентові Петрі Порошенко. Янукович підтримував бізнесменів. Йому було цікаво, щоб бізнесмени розвивалися і заробляли більше, щоб потім віддавати 50%.

Гроші віддавали все. "Була податкова служба, на останньому поверсі було управління, яке підраховувало. Треба було приходити і звітувати про свій бізнес, скільки ти заробив. З цієї суми сплатити податок, і 50% з прибутку забирала команда Януковича. Янукович не був зацікавлений когось фінансово знищити. у нього була інша схема. Людина приходив з темами, і чим тема була цікавішою, тим йому було краще", - в інтерв'ю ТСН заявив утікач позафракційний народний депутат Олександр Онищенко.

"Вирішил спочатку вивчити весь бізнес, а потім почати переписувати його на себе. Спочатку вони брали 50%, потім почали просити, щоб переписували на них. Через це, можна сказати, і стався Майдан. Все бізнесмени почали стрімко фінансувати опозицію, коли справа дійшла до переписування активів. Думали, що прийдуть нормальні люди, з адекватними поглядами і встановлять справедливі правила, а прийшов Порошенко", - заявив нардеп-утікач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утекти не зможуть: Луценко ініціює перешкоди для підозрюваних нардепів

Онищенко фігурує в справі про зловживання при реалізації газу, видобутого за участю компанії "Укргазвидобування". За даними слідства, державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Слідство встановило причетність до незаконної схеми 29 осіб, включаючи Онищенко.

Зараз ви читаєте новину «Онищенко: Янукович і його команда забирала у бізнесменів половину прибутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути