середа, 16 серпня 2017 11:56

Вони "працюють": півсотні нардепів назвали непродуктивними

Вони "працюють": півсотні нардепів назвали непродуктивними
Півсотні депутатів досі не стали авторами жодного прийнятого закону, повідомляють у КВУ. Фото: УНІАН

Півсотні депутатів досі не стали авторами жодного прийнятого закону.

Про це повідомляють у Комітеті виборців України.

У Верховній Раді є 66 народних депутатів, які не стали авторами жодного прийнятого закону. Такі нардепи зареєстрували від одного до кількох десятків проектів законів, однак жоден із них не прийняли.

У списку найменш продуктивних депутатів ВР є низка резонансних прізвищ. Зокрема, це Андрій Білецький, Дмитро Ярош, Юрій Бойко, Вадим Рабінович, Євген Мураєв, Дмитро Білоцерківець, Сергій Льовочкін, Нестор Шуфрич, Віталій Хомутиннік, Михайло і Дмитро Добкіни.

"За час роботи Верховної Ради сьомого скликання прийняли понад 700 законів. При цьому в парламенті є кілька десятків осіб, які досі не стали авторами жодного законодавчого акту. Кожен сьомий депутат демонструє нульову продуктивність роботи.

Окремі політики безвідповідально ставляться до законодавчої роботи. Законопроекти часто реєструють для піарактивності, звітування перед виборцями або реагування на актуальні події, а тому вони не мають шансів на прийняття", - сказав голова КВУ Олексій Кошель.

Серед депутатів із "нульовим ККД" є представники всіх фракцій, додають в організації.

Зокрема, у "Опозиційному блоці" - 29, 10 – позафракційних депутатів, 10 – депутатів БПП, 7 – "Відродження", 5 – "Народного фронту", 2 – "Батьківщини", по 1 депутату РПЛ, "Самопомочі" та "Волі Народу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи з БПП тримають у біткойнах понад 337 млн грн

На позачергових виборах у жовтні 2014 року до парламенту пройшли "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Опозиційний блок", Радикальна партія Олега Ляшка і "Батьківщина". У Раді працюють 423 депутати - 225 обрані за списками партій і 198 - в одномандатних округах. Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Вони "працюють": півсотні нардепів назвали непродуктивними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути