середа, 14 жовтня 2009 10:05

Омельченко нарахував у Раді вже трьох ґвалтівників "артеківців"

Омельченко нарахував у Раді вже трьох ґвалтівників "артеківців"

У справі про розбещення неповнолітніх дітей в "Артеку" фігурують прізвища трьох депутатів Верховної Ради.

Про це заявив нардеп від БЮТ Григорій Омельченко, який робив депутатські звернення в зв"язку з розбещенням у "Артеку".

"Там фігурують прізвища трьох депутатів. Я робив запити 7 і 12 вересня. Останній був з новими доказами, були названі три прізвища народних депутатів і священика", - сказав він.

"І я не боюся погроз. Ненормальний вчора потелефонував мені по урядовому телефону і нагадував, що у мене теж є онуки", - додав Омельченко.

Омельченко також повідомив, що було проведено психологічну експертизу, а також перевірено свідчення дітей на детекторі брехні.

"Я не боюся погроз"

"Експерти визнали, що діти говорять правду про обставини злочину проти них", - сказав Омельченко.

"Було проведено судово-медичну експертизу, яка показала, що дітей ґвалтували впродовж трьох років", - наголосив він.

Омельченко також повідомив, що під час обшуку на комп"ютері, яким користувався арештований, було знайдено 32 000 порнографічних фото і понад 3 десятки порнофільмів.

Депутатське звернення Григорія Омельченка від 7 вересня зв"язку з надзвичайними подіями у "Артеку" на ім"я президента Віктора Ющенка було оприлюднено у "Живому журналі" інтернет-користувача lumpen. Там згадується нардеп від БЮТ Віктор Уколов.

Водночас сам Омельченко відмовився називати прізвища депутатів, які він наводив у зверненні до Ющенка.

"Я з цього приводу не буду давати жодного прізвища до завершення слідства. Не скажу з якої фракції, партії, все вказано в моїх запитах. Жодного прізвища з моїх вуст не почуєте", - зазначив він.

Омельченко також повідомив, що запити, основані на зверненні матері, були направлені не тільки президенту Ющенку, але й до Генпрокуратури та МВС.

Також він повідомив, що в середу офіційно направить всі матеріали голові Верховної Ради Володимиру Литвину.

Омельченко також звернувся до всіх журналістів з проханням не оприлюднювати прізвище матері, дітей і колишнього чоловіка, який був затриманий.

"Не назвіть прізвища, бо зрозумійте, в якій морально-психологічній ситуації вони можуть знаходитись", - закликав він.

Діти говорять правду про обставини злочину

"Українська правда" намагалася взяти коментар у депутата Віктора Уколова, але він не відповів на чисельні дзвінки та sms-повідомлення редакції протягом вівторка.

Раніше, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявляв, що зґвалтування дітей у таборі "Артек" сталося близько 7 місяців тому. За його словами, до інциденту причетні "5-6 дорослих людей різного соціального та матеріального рівня".

За словами матері постраждалих, дітей ґвалтував їхній батько, головний редактор журналу "Артек" разом з гендиректором дитячого центру, головним лікарем, колишнім методистом (вожатим), і ведучим геологічного гуртка.

Також, за словами жінки, її колишній чоловік під час допиту розповів, що в оргіях і груповому сексі з дітьми брали участь депутат від БЮТ і священик Уманської єпархії. Проте ці відомості слідчі нібито не вносять до протоколу і не перевіряють.

Зараз ви читаєте новину «Омельченко нарахував у Раді вже трьох ґвалтівників "артеківців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути