пʼятниця, 03 лютого 2012 19:34

Омбудсмену потрібні регіональні представництва - правозахисник

Омбудсмену потрібні регіональні представництва - правозахисник

Замість одного обмудсмена треба мати декількох, вважає правозахисник, один з претендентів на цю посаду Євген Захаров.

"Мають бути уповноважені з захисту свободи інформації та захисту персональних даних, - сказав Захаров у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - З питань свободи меншин, зокрема етнічних. Має бути парламентський обмудсмен з прав дітей. Треба створювати регіональні представнитства. Їх діяльність має координуватися з недержавними правовими організаціями. Офіс уповноваженого у Києві не може впоратися з проблемами по всій країні. Тому права уповноваженого треба розподілити між регіональними представниками".

На його думку, починати роботу новий уповноважений має з проблем пенітенціарної системи.

"Проблема утримання ув'язнених найгостріша. Система закрита. Хоч Україна п'ять років тому приєдналася до факультативного протоколу до Конвенції проти катувань, але нічого не зроблено. Уповноважений міг би організувати цю роботу. Це цілком відповідає його мандату", - зауважив правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпачова просить генпрокурора відпустити Луценка

За словами Захарова уповноважений має бути більш публічним, ніж Карпачова.

"Треба частіше давати свої оцінки з різних подій, які відбуваються. Вони мають носити пропагандистський та просвітницький характер", - вважає він.

Як відомо, 7 лютого спливає термін перебування на посаді уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової. На цю посаду, за інформацією з преси, претендують колишній генпрокурор Геннадій Васильєв, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євгеній Захаров, резидент міжнародного правозахисного центру "Ла Страда" Катерина Левченко, урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Валерія Лутковська та сама Карпачова.

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмену потрібні регіональні представництва - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути