четвер, 11 липня 2013 10:41

Олійник каже, що ПР не дасть паралізувати Київраду через примхи опозиції

Олійник каже, що ПР не дасть паралізувати Київраду через примхи опозиції
Фото: partyofregions.ua

Народний депутат України, член парламентської фракції ПР Володимир Олійник стверджує, що його партія не допустить, щоб робота сесії Київської міської ради була паралізована через забаганки окремих представників опозиції.

"Сесія Київради сьогодні і завтра продовжуватиме вирішувати важливі питання в інтересах територіальних громад, адже в Конституції закладено принцип безперервності влади, у тому числі й органів місцевого самоврядування. Це означає, що жоден інститут місцевого самоврядування не припиняє функціонувати, доки не буде обрано інший", - зауважив політик, передає прес-служба партії.

На його переконання, територіальна громада столиці не повинна сьогодні залежати від примх опозиції: "Розглядатимуться питання щодо виділення додаткового фінансування на основні сфери життєдіяльності Києва. Якщо цього не зробити, кошти не отримають ані медичні, ані комунальні служби".

Також він нагадав, що проблеми у питанні місцевого самоврядування в столиці розпочалися у 2008 році, коли "представники Батьківщини (на той час БЮТ) достроково, не порадившись із територіальною громадою, припинили повноваження (київської влади) і тим самим створили проблему". "Місцеві ради відповідно до Конституції обираються одночасно, і лише одна Київська міська, за логікою опозиції, повинна обиратися окремо у зв'язку з їхніми ж антиконституційними діями у 2008 році", - наголосив парламентарій. "Тобто самі ж породили проблему, а тепер намагаються із хворої голови перекласти відповідальність на здорову", - уточнив він.

Політик також вважає нелогічними заяви опозиції про можливий штурм Київради. "Якщо вони вважають сесію нелегітимною, то чому вони туди йдуть? Якщо ж вони визнають її правочинність, то нехай не перешкоджають працювати іншим", - зауважив він. Олійник також наголосив, що ПР не допустить, щоб робота сесії Київської міської ради була паралізована через забаганки опозиції.

 

Зараз ви читаєте новину «Олійник каже, що ПР не дасть паралізувати Київраду через примхи опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути