середа, 14 листопада 2012 23:29

Олігархи ще визначатимуться, кого підтримуватимуть на президентських виборах - політолог

Олігархи ще визначатимуться, кого підтримуватимуть на президентських виборах - політолог

Олігархи ще визначатимуться, кого підтримуватимуть на президентських виборах.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Сергій Таран.

Говорячи про те, чи не можуть деякі поки лояльні до влади групи у парламенті на президентських виборах не підтримати Віктора Януковича, експерт наголосив:

"Невеличкі олігархічні групи, які створені в парламенті великими олігархічними групами будуть орієнтуватися на той сценарій, який дозволить їм зберегти власний бізнес. Вони почнуть думати, хто буде можливим президентом після 2015 року. І головне – якою ціною, - наголосив він. - Бо якщо Янукович залишиться будь-якою ціною, а судячи з результатів цих парламентських виборів, він готовий залишатися саме будь-якою ціною, то Україна приблизиться до міжнародної ізоляції".

У результаті цього, підкреслив Таран, статки цих бізнесменів можуть опинитися під загрозою. Цієї ситуацією мусить скористатися опозиція.

"Капітали, які є на заході, ці олігархи  можуть просто втратити. Тоді олігархічні групи,  малі і великі, будуть визначатися. Тоді для опозиції будуть надзвичайно важливі дві речі: перше -  треба показати цим олігархічним групам, що в разі зміни влади вони собі гарантують особисту безпеку, а друге – дуже важливо налагодити прямі контакти із заходом, щоби захід дав їм зрозуміти, що можуть отримати гарантії для їхніх статків, які вони мають на заході", - пояснив Таран.

"І ці два напрямки - це те, що може дати тріщині у владі, які неминуче з'являться ближче до 2015", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи ще визначатимуться, кого підтримуватимуть на президентських виборах - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути