Ексклюзиви
середа, 28 березня 2018 14:27

Олександр Мангул очолив НАЗК

Олександр Мангул очолив НАЗК
Олександр Мангул прийшов у НАЗК минулого місяця. Фото: twitter.com

Керівником Національного агентства із запобігання корупції став Олександр Мангул.

Відповідне рішення чотирма голосами ухвалили на засіданні НАЗК 28 березня.

Мангула на посаду керівника відомства запропонувала попередній очільник НАЗК Наталія Корчак. Він зайняв посаду терміном на два роки.

Олександр Мангул прийшов у НАЗК у лютому цьогоріч. У 2000-2013 роках працював у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. 2012-го відомство очолював Петро Порошенко. За інформацією ЗМІ, після перемоги на президентських виборах Порошенко планував призначити Мангула главою Запорізької ОДА. Замість цього він очолив Мелітопольську райдержадміністрацію.

Дружина Мангула Вікторія Мулявка кілька років працює помічником народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Леоніда Козаченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт прокоментував відставку голови НАЗК

28 березня закінчується термін повноважень голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак. За законом, вона не може знову очолити відомство.

За минулий рік вона заробила понад мільйон гривень. Неодноразово виписувала собі великі премії. Зокрема, у липні торік отримала 330 тис. грн, із яких премія становила 165 тис. грн.

У травні 2017-го журналісти виявили на паркомісці Корчак у столичній новобудові нову машину бізнес-класу Skoda Octavia A7, яку вона не вказала в декларації. Тоді йшлося про те, що автомобіль купила свекруха Корчак Надія Тімер-Булатова, яка не мала документів на керування транспортним засобом.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Мангул очолив НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути