вівторок, 03 січня 2023 00:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти готують мобілізацію на окупованих землях України – ЦНС

Окупанти готують мобілізацію на окупованих землях України – ЦНС
Окупанти хочуть закликати жителів півдня України в якості гарматного м'яса. Фото: Shutterstock.com

Нову хвилю мобілізації російські терористи планують здійснювати в тому числі на окупованих територіях України, хоча це є порушенням всіх законів і правил війни.

На початку 2023 року окупанти намагатимуться мобілізувати й жителів окупованого півдня України, повідомляють у Центрі національного спротиву.

"Зараз пропагандисти готують фундамент для закриття кордонів РФ та ізоляції країни. Разом з тим будуть посилені мобілізаційні заходи" - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія розповіла про мобілізацію у Росії

При цьому небезпека загрожує в першу чергу тим жителям окупованих територій, які отримали російський паспорт. Кремль розглядає їх як "своїх громадян" і винятків для них робити не буде.

ЦНС закликає жителів окупованих територій не ставати для ворога ресурсом, ігнорувати паспортизацію окупантів, а також негайно покинути окуповані території та межі РФ в цілому будь-якими можливими шляхами.

У росіян є тиждень, щоб покинути Росію. В першу чергу це стосується військовозобов'язаних - на початку січня РФ має намір ввести воєнний стан, закрити кордони та почати нову хвилю мобілізації.

У тимчасово окупованому українському Криму тривають заходи з мобілізації. Військові комісаріати приступили до перевірки списків осіб, які ще не брали участі в широкомасштабному вторгненні в Україну і підлягають призову за мобілізацією у 2023 році.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти готують мобілізацію на окупованих землях України – ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути