четвер, 29 жовтня 2020 22:11

Окупаційна влада Криму кидає за грати кримських татар під виглядом боротьби з тероризмом - Джапарова

Окупаційна влада Криму кидає за грати кримських татар під виглядом боротьби з тероризмом - Джапарова
Фото: president.gov.ua

Окупаційна влада Криму під виглядом боротьби з тероризмом кидає за грати кримських татар.

Так, у ЮНЕСКО наголосили на важливості повного виконання рішень Виконавчої ради ЮНЕСКО щодо моніторингу організацією ситуації в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Так, 29 жовтня відбулася 11-та Інформаційна зустріч, присвячена ситуації у тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та міста Севастополь у сферах компетенції ЮНЕСКО, в якій взяла участь перша заступниця міністра закордонних справ України, Голова Національної комісії у справах ЮНЕСКО Еміне Джапарова.

"Вона окремо наголосила, що під приводом боротьби з тероризмом окупаційна влада кидає за грати невинних людей, серед яких більшість - кримські татари", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим: показали наслідки екокатастрофи за відсутності української води

Повідомляється, що перша заступниця міністра звернулася до ЮНЕСКО та її партнерів із закликом до продовження ефективного моніторингу ситуації в окупованій АРК, де права і свободи, культурна спадщина, інші цінності ЮНЕСКО знаходяться під загрозою внаслідок дій окупаційної влади. Відзначалося, що Україна і надалі робитиме все можливе для захисту культурної спадщини в окупованому Криму.

Джапарова поінформувала про ініціативу щодо створення Кримської платформи – нового формату консолідації міжнародних зусиль у відповідь на погіршення ситуації на окупованому півострові. Відзначена важливість залучення ЮНЕСКО до реалізації заходів в рамках Платформи, спрямованих на захист культурної спадщини, етнічного різноманіття, а також до заходів в інших сферах компетенції Організації.

Уряд Росії планує виділити понад 8 млрд рублів (близько $102 млн) на будівництво в окупованому Криму промислових установок з перетворення морської води на прісну. Так планують вирішити проблему її нестачі, повідомили в уряді РФ.

Це може створити ще більшу екологічну проблему для півострова.

Зараз ви читаєте новину «Окупаційна влада Криму кидає за грати кримських татар під виглядом боротьби з тероризмом - Джапарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути