вівторок, 15 жовтня 2019 17:53

Охоронець Яроша оголосив голодування у російській колонії

Український політв'язень Олександр Шумков оголосив голодування з вимогою припинити шантаж з боку Росії з використанням ув'язнених на перемовинах в "мінському" та "нормандському" форматах.

"…Я прийняв рішення з завтрашнього дня розпочати голодування з вимогою припинити шантаж з використанням нас, ув'язнених, на перемовинах в "мінському" та "нормандському" форматах, і щоб нарешті російський омбудсмен зреагувала на мої листи та публічні заяви Денісової. Сподіваюсь, що мою позицію почують інші наші політв'язні в російських в'язницях та підтримають", - написав Шумков у листі, що його оприлюднила у Facebook тітка ув'язненого українця Людмила Шумкова.

Автор: Людмила Шумкова
  "Охоронець Яроша" оголосив голодування у колонії РФ
"Охоронець Яроша" оголосив голодування у колонії РФ

Російська сторона шантажує Україну, пов'язуючи питання обміну політв'язнів з відведенням військ і внесенням змін до Конституції.

"Найімовірніше, це рішення було прийнято у зв'язку не лише з тими процесами, що в Україні, а й з тими порушеннями у колонії, про які Олександр неодноразово писав", - заявила Людмила Шумкова, пише Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "СБУ, подобається?": кремлівський пропагандист розгулює Хрещатиком і козиряє в компанії нардепа

Колишній охоронець Дмитра Яроша херсонець Олександр Шумков зник наприкінці серпня 2017 року. Справу про його викрадення розслідувало Головне управління Нацполіції в області, а з 3 жовтня 2018 року підслідність визначена за Головним слідчим управлінням СБУ.

4 грудня 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Шумкова до чотирьох років ув'язнення. У вироку йшлося, що Шумков з 17 листопада 2014 року до 23 серпня 2017 року брав участь у діяльності "Правого сектору", яка була "спрямована проти інтересів Росії".

Зараз ви читаєте новину «Охоронець Яроша оголосив голодування у російській колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути