пʼятниця, 01 червня 2012 14:01

Охорону президента Франції вперше довірили жінці

Охорону президента Франції вперше довірили жінці
фото:forbes.ru

Французький президент Франсуа Олланд змінив начальника своєї охорони - вперше в історії країни на цю посаду призначено жінку.

Керівником охорони стала експерт з питань безпеки, 44-річна Софі АТТ, повідомляє Gala.fr.

Її кандидатуру президенту рекомендував його однопартієць, колишній прем'єр-міністр Франції Ліонель Жоспен. АТТ очолювала охорону Жоспена, коли він був прем'єр-міністром.

Ще одним нововведенням в структурі безпеки президента стало зменшення чисельності охорони: до цього часу в загін входили 93 людини, тепер їх стало 60.

Зміни і в структурі загону. Якщо за часів перебування на посаді президента Ніколя Саркозі загін цілком складався із співробітників поліції, то тепер туди повернули службовців жандармерії (входить до складу збройних сил і виконує функції поліції).

Зокрема, йдеться про співробітників антитерористичного підрозділу GIGN (група втручання французької жандармерії).

Більшість загону (60%) як і раніше складають поліцейські. Частка службовців жандармерії складає 40%. У той же час відзначається, що до складу структури входять як чоловіки, так і жінки.

Між тим, прагнення до економії істотно посилює навантаження на охорону першої особи Франції.

Зазначимо, що питання забезпечення безпеки ускладнилася у зв'язку відмовою Олланд переїхати з квартири в резиденцію в Єлисейському палаці.

Складнощі пов'язані з відкритістю приватного житла, яке складно захистити, наприклад, від снайперів. Крім того, охорону турбує спілкування президента з виборцями: потискуючи оточуючим руки, Олланд часто заходить всередину натовпу, де захистити його від небезпеки досить складно.

Скорочення чисельності охорони було виконано в рамках передвиборної обіцянки Олланд максимально знизити державні видатки. Зокрема, раніше повідомлялося про скорочення зарплат нових міністрів і самого президента на третину.

Зараз ви читаєте новину «Охорону президента Франції вперше довірили жінці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути