Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2018 12:01

Охоронець Януковича розповів, як "легітимний" залишив Україну

Охоронець Януковича розповів, як "легітимний" залишив Україну
Віктор Янукович залишив "Межигір'я" ввечері 21 лютого 2014-го. Фото: youtube.com

У ніч на 23 лютого 2014 року тодішній президент Віктор Янукович на російських військових вертольотах вилетів із Запорізької області в російську Анапу.

Про це розповів екс-охоронець Януковича Віктор Різниченко під час допиту в Оболонському суді, повідомляють "Українські новини".

За його словами, увечері 21 лютого Янукович, його родина та охоронці вилетіли на двох вертольотах із Межигір'я до Харкова. Звідти двома літаками Falkon у невідомому напрямку, але диспетчер Украероруху передав екіпажу вимогу Олександра Турчинова повернутися на аеродром. Літаки сіли в Донецьку. Пасажири пересіли в автомобілі і поїхали в бік Криму.

"Під час руху близько Бердянська (Запорізька область. - Gazeta.ua) ми під'їхали до сільськогосподарського поля... Освітили його фарами і відразу ж на поле сіли три вертольоти Мі-8", - зазначив свідок.

На вертольотах були зображені червоні зірки. Пілоти були у військовій формі без шевронів.

"Я так думаю, що це були вертольоти Російської Федерації", - сказав співробітник УДО.

На цих вертольотах Януковича з охороною вивезли в Анапу. Звідти 23 лютого - у Крим, зокрема в Ялту і на базу Чорноморського флоту РФ. Там частина охоронців покинули екс-президента, який відбув у Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд допитує охоронців Януковича без відео

Віктор Янукович був обраний президентом України 2010 року. Втік до Росії в лютому 2014-го після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва.

В Україні проти Януковича відкрили кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Охоронець Януковича розповів, як "легітимний" залишив Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути