Ексклюзиви
субота, 12 січня 2008 11:04

Огризко планує скасувати візи до ЄС

Огризко планує скасувати візи до ЄС

У 2008 році Україна планує поставити перед Європейським союзом питання про початок переговорів щодо відміни візового режиму для українських громадян.

Про це заявив в інтерв"ю новий міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"На цей рік ми запланували собі й неодмінно порушимо питання перед ЄС про початок переговорів про скасування візового режиму взагалі. Хай це середньострокова мета, але ми будемо до неї наполегливо прагнути", — наголосив міністр.

При цьому він відзначив, що за 2007 рік у цьому напрямку було досягнуто "дуже непоганого результату, справді орієнтованого на людей".

Він також повідомив, що до вересня 2008 року планується завершити підготовку політичної частини нової посиленої угоди між Україною та ЄС. "Ми, безумовно, намагатимемося зафіксувати позиції, що визначать формулу політичної асоціації й економічної інтеграції з ЄС", — зазначив міністр.

"У програмі уряду зафіксовано, що буде прийнято документи, які дозволять Україні приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО, — нагадав він. — Я переконаний, що найближчим часом зусилля всіх учасників увінчаються успіхом. Таким чином, ще раз буде засвідчено єдність дій усіх гілок влади в реалізації зовнішньополітичного курсу України".

Він також наголосив, що президент і уряд мають єдине бачення зовнішньополітичних перспектив України.

Огризко зазначив, що розраховує на ефективну співпрацю з віце-прем"єр-міністром з питань євроінтеграції Григорієм Немирею, а також з міністром закордонних справ тіньового уряду Костянтином Грищенком, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Огризко планує скасувати візи до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути