четвер, 27 липня 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Офіс Зеленського промацує ґрунт" – чи зможе влада заборонити депутатам виїзд з України

"Офіс Зеленського промацує ґрунт" – чи зможе влада заборонити депутатам виїзд з України
Офіс президента готує відповідь на скандальні відпочинки нардепів під виглядом відрядження. Фото: УНН

В Офісі президента готуються відповісти на скандальні поїздки нардепів на курорти під виглядом відрядження. За даними ЗМІ, влада заблокувала виїзд за кордон народним депутатам і чиновникам. Однак офіційно оформити таку постанову навряд чи вийде.

Так Офіс Володимира Зеленського намагається промацати суспільну реакцію. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Миселюк.

"Офіс президента намагається промацати ґрунт. Це така інформаційна операція. Бо Офіс президента має зреагувати на гучний скандал навколо депутата Юрія Арістова, якого спіймали на гарячому після відпочинку на Мальдівах. Але жодного документа офіційного поки немає. Офісу президента треба запустити думку і зрозуміти, яка реакція буде", – сказав Миселюк.

Повідомлення, яке опубліковано у ЗМІ, містить суперечності, додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі скандалу з Мальдівами до "слуги народу" Арістова завітала СБУ

"Насправді, якісь неформальні вказівки можуть бути. Але депутати та інші держслужбовці можуть залишати країну за офіційними вимогами. Якщо прикордонники будуть вирішувати, то завжди можуть посилатися на дотримання цих вимог. Влада зараз перебуває у роздумах, як можна реагувати. Один з варіантів – надіслати прикордонникам неформальні настанови не випускати чиновників. Але жодного офіційного документа такого плану немає і навряд чи з'явиться. Можливо, офіційно пропишуть більш конкретні вимоги для виїзду", – наголосив Миселюк.

Не всі у владі готові відмовляти собі у відпочинку, а коли приходять наслідки – людина втрачає довіру, наголосив політолог.

"Тому влада і змушена реагувати. Але повністю закрити таку можливість не вийде. І реакція можлива на ці випадки лише постфактум", – уточнив Миселюк.

Народний депутат із фракції "Слуга народу" Юрій Арістов цього місяця був у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах. Після цього нардеп написав заяву про складання депутатських повноважень. Юрій Арістов очолював бюджетний комітет.

Після оприлюднення інформації Служба безпеки України і ДБР провели обшуки у Арістова, який відпочивав на Мальдівах під виглядом службового відрядження.

Зараз ви читаєте новину «"Офіс Зеленського промацує ґрунт" – чи зможе влада заборонити депутатам виїзд з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути