пʼятниця, 25 грудня 2020 19:48

Офіс президента зловили на маніпуляції

Офіс президента зловили на маніпуляції
Президента вводять в оману, пише Олексій Гарань. Фото: preisident.gov.ua

Офіс президента маніпулює соціологічними даними Фонду "Демократичні ініціативи". Про це заявив професор Національного університету "Києво-Могилянська академія", науковий директор Фонду Олексій Гарань.

"23 грудня комунікаційники Офісу президента, посилаючись на наше з КМІСом опитування, зробили цілу "новину": Президентська ініціатива "Велике будівництво" стала головною позитивною подією 2020 року". Мовляв, "згідно з опитуванням, такої думки дотримується переважна більшість респондентів (93 %)", – повідомив науковець у Facebook

Насправді цю ініціативу відзначило лише 11,3% опитаних, зауважив Гарань.

"А от вже з цих 11,3% позитивно її оцінили 93%. Нехитра математика дає: 11,3% х 93% = 10,5%. Але новина пішла гуляти по Інтернет-сайтах і соцмережах. Реальна думка громадян, як показує наше опитування, інша – позитивних подій немає. Навіть весняний карантин, який за задумом мав врятувати життя і дати владі можливість підготуватися до другої хвилі епідемії, за своїми наслідками і підсумками сприймається негативно", - написав науковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозний голова ОАСК Вовк викинув повістку про виклик до ВАКС

"Утім, якщо серйозно, це тривожний знак. Бо в такий спосіб відбувається і маніпулювання громадською думкою, і введення в оману самого президента. Мовляв, все добре: захворюваність падає, а народна любов росте. Президент країни, яка веде війну з путінським режимом, не має права вірити у казки найближчого оточення", - зауважив Гарань.

Водночас на сайті президента виправили заяву про те, що 93% українців вважають програму "Велике будівництво" головною позитивною подією року. І вказали, що такої думки дотримуються 11,3% громадян. "Перепрошуємо за неточність", - заявили в ОП.

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 26,5% українців, які визначилися і пішли б голосувати, повідомила соціологічна група "Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента зловили на маніпуляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути