понеділок, 07 вересня 2020 13:24

Офіс президента за добу прокоментував загибель воїна на Донбасі

Офіс президента за добу прокоментував загибель воїна на Донбасі
Президент Володимир Зеленський провів спеціальну нараду. Фото: "Укрінформ"

В Офісі президента прокоментували обстріли російськими військами позицій ЗСУ на Донбасі, в результаті яких загинув український воїн. Коментар ОП опублікував "Укрінформ".

"Україна вивчила уважно обидва обстріли і розцінює їх як два окремі відмінні випадки, вчинені з провокаційною метою. Ми вимагаємо від Росії втрутитися у ситуацію та вплинути на провокаційну поведінку незаконних збройних формувань у Донецькій та Луганській областях з метою збереження режиму припинення вогню", - заявили в ОП.

Також в ОП повідомили, що президент Володимир Зеленський провів спеціальну нараду.

Зазначається, що президент "вкрай стурбований провокаційними обстрілами та напруженням обстановки" на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криваве перемир'я: назвали ім'я українського військового, який загинув на Донбасі

В ОП нагадали, що впродовж 41 дня режиму всеосяжного та сталого припинення вогню не було жодної бойової втрати серед українських військових.

"Президент вкотре наголошує, що Україна не відступає від позиції досягнення миру і виконує усі домовленості, досягнуті 22 липня щодо режиму припинення вогню, що доведено СММ ОБСЄ. Однак, за потреби, українські військові захищатимуть суверенітет, територіальну цілісність та життя українських громадян, своєчасно й рішуче реагуючи на активність противника", - заявили в Офісі президента.

За результатами наради у президента були віддані накази. Зокрема міністр закордонних справ Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

На Донбасі 6 вересня на 42-й день режиму припинення вогню російський окупант порушив домовленості та відкрив вогонь по українських позиціях. Було здійснено щонайменше 3 обстріли, під час яких 1 український воїн загинув.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента за добу прокоментував загибель воїна на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути