Ексклюзиви
пʼятниця, 14 лютого 2020 12:24

Офіс президента подає до суду на "Схеми"

Офіс президента подає до суду на "Схеми"
Вимагатимуть спростувань та вибачень, кажуть в ОП

Офіс президента подає до суду на програму "Схеми" через сюжет-розслідування про можливу зустріч президента України Володимира Зеленського з секретарем Радбезу Росії Миколою Патрушевим.

Про це ОП заявив у п'ятницю.

"Інформація повністю не відповідає дійсності.

Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб із Миколою Патрушевим", - йдеться в заяві.

На Банковій заявили про "відверту маніпуляцію громадською думкою".

"Коли таку маніпуляцію здійснюють у соціальних мережах анонімні акаунти в рамках інформаційних операцій агресора проти України, це ще можна пояснити логікою гібридної війни. Але, коли так само вчиняють українські журналісти, це виходить за межі уявлень про вільну журналістику як таку", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розслідуванні "Схем" Мендель побачила лише хворі зуби Кернеса

"Офіс президента України чекає від програми "Схеми" спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі.

Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень.

Також вважаємо своїм обов'язком звернути увагу суспільного мовника – телеканалу "UA: Перший" на розповсюдження в його ефірі інформації, що не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю", - заявили в ОП.

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" з'ясували, що в січні президент України Володимир Зеленський повернувся з Оману до Києва чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 того ж дня, коли тим же бортом в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента подає до суду на "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути