четвер, 05 липня 2018 10:53

Одиночна камера та душ раз на тиждень: що робить Савченко у СІЗО

Одиночна камера та душ раз на тиждень: що робить Савченко у СІЗО
Нардеп Надія Савченко перебуває у СІЗО СБУ 106 днів. Фото: Радіо Свобода

Сьогодні, 5 липня, виповнюється 106 днів перебування народного депутата Надії Савченко у СІЗО.

Чим займається Надія у слідчому ізоляторі та в яких умовах перебуває Gazeta.ua розказала прес-секретарка нардепа Тетяна Проторченко.

"Надія знаходиться в одиночній камері, раз на тиждень приймає душ. Біля двох тижнів тому припинила голодування, щоб пройти поліграф. До цього голодувала більше 65 днів. Тому зараз не їсть все підряд. Раціон стриманий і обмежений. Вона сильно схудла. Раніше спала по чотири години на добу.

У вільний час відповідає на листи, пише депутатські звернення, дивиться телебачення. Цікавиться тим, що відбувається у парламенті. Але телеканали показують через раз. Пише від руки звернення, а ми вже передруковуємо і відправляємо. Продовжує працювати над змінами політичної системи, яку презентувала ще рік тому.

Має відбутись новий суд по обранню запобіжного заходу. За 9 днів до закінчення попереднього ми навіть не знаємо, коли він буде. Надія не розраховує на справедливе рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рубан сам напросився до списку на обмін - адвокат

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу. За версією слідства, вона змовилася з ватажками бойовиків ДНР.

Затримали народного депутата 22 березня. Досі перебуває у слідчому ізоляторі СБУ. З-за ґрат написала два листи російському президенту Володимирові Путіну — з вимогою звільнити полонених військових і політв'язнів. 22 червня Шевченківський райсуд Києва залишив її під вартою до 13 липня. Її спільником називають колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Він теж під вартою. Бойовики включили його у свій обмінний список на українських полонених воїнів.

Зараз ви читаєте новину «Одиночна камера та душ раз на тиждень: що робить Савченко у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути