четвер, 04 квітня 2013 16:57

Спецтема: Демарш провладної більшості

Один із перебіжчиків із "Батьківщини" може бути шпигуном від опозиції - Цибулько

Один із перебіжчиків із "Батьківщини" може бути шпигуном від опозиції - Цибулько
За словами політолога, "тушки" пробують конвертувати свій мандат не стільки у фінанси, як у політичну перспективу. Фото: forum.durdom.in.ua

Перебіжчики із лав "Батьківщини" можуть виявитися шпигунами опозиції.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Сумнівно, що там були погрози. Реальніше, що їхні очікування щодо можливостей від мандатів реально були перебільшеними. Вони пробують конвертувати свій мандат не стільки у  фінанси, як у політичну перспективу. Хочуть отримати більше вигоди. Навіть не йдеться про вигоду матеріальну, а про статусні речі. Тим більше, що люди, які мають бізнесовий досвід, дуже часто виявляються дуже нездарними політиками. Тому, дивлячись на політику як на бізнес, і використовуючи у політиці свій бізнесовий досвід, вони виявляють, що всі їхні принципи і правила перестають працювати. Але бізнесова психологія побудована на здобутті вигоди - будь-якої, не йдеться лише про фінансову. А оскільки вигоди нема, то доводиться маневрувати, інколи видаючи це за якісь ідейні розходження", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві "тушки" виступили перед "регіоналами"

Цибулько впевнений, якщо й були якісь розмови про вихід із фракції "Батьківщина" між опозиціонерами та "регіоналами", то "мова могла бути не стільки про погрози, як про розширення можливостей".

Політолог також висловив здогад, що один із перебіжчиків із фракції "Батьківщина" може бути шпигуном від опозиції.

"Знаючи "Батьківщину", можна сподіватися всього. Згадаймо ситуацію із Забзалюком і його розвідницьку спецоперацію. Він зблизився з "регіоналами", почав шукати ніби спільної мови. А потім виявилося, що він був шпигуном. Була розіграна оперативна комбінація про те, що "регіонали" купують мажоритарників. Не виключено, що один із них може виявитися також таким гравцем. Але зараз інша ситуація. Зараз ті сценарії, про які вони мріють, неможливі", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «Один із перебіжчиків із "Батьківщини" може бути шпигуном від опозиції - Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути