четвер, 18 квітня 2013 22:07

Один день для голосування не вирішить проблем - нардеп

Один день для голосування не вирішить проблем - нардеп
Сергій Сас. Фото: www.radiosvoboda.org

Виділення одного дня у Раді для голосування не вирішить проблем парламенту.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Сас.

Говорячи про останні голосування у Верховній Раді, коли до прийняття рішень не вистачало кілька голосів, нардеп наголосив, що це питання треба вирішувати комплексно.

Він зауважив, що пропозиції деяких нардепів ввести один, чи два дні роботи Верховної Ради, коли саме відбуватиметься голосування, не є виходом із ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яценюк втратив контроль над фракцією, а фракція - втрачає опозиційне обличчя" - Гриценко

"Я вже дуже давно в парламенті і вже мав нагоду пережити подібні експерименти. Свого часу вони закінчилися тим, що спочатку голосування приймалися в один день — у вівторок. Потім голосування приймалося два дні, а потім повернулися до звичної схеми, - зауважив він. - Є різні приклади і в світовій практиці. Але я вважаю, що не зовсім правильним є те, якщо народні депутати голосувати один день, то коли приходять голосувати, то вже фактично обговорення тих чи інших законопроектів відбувалося 3-4 дні назад, чи й на минулому тижні".

Сас додав: "Важко в пам'яті поновити весь колорит всіх аргументів, які було висловлено, всі обговорення на підтримку чи проти того, чи іншого законопроекту. Тому я вважаю, що це жодним чином не покращить якість законів, які будуть прийматися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо в Раді будуть голосувати раз на тиждень — це стане "узаконенням профанації" - екс-нардеп

Однак, на переконання парламентаря, всі ці речі з точки зору організації роботи Верховної Ради, треба розглядати в комплексі.

"Зокрема в комплексі з такими речами, як планування законопроектної роботи, яке повинне базуватися на реалізації положень програми уряду, яка передбачена Конституцією, закону про Кабінет міністрів, регламенту Верховної Ради тощо. Тому що всі крапкові зміни, які нібито спрямовані на краще, чомусь, як правило, не є глибоко обдуманими", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" переконані, що хтось сторонній втручається в систему "Рада"

Нардеп уточнив: "Парламентська процедура — це надзвичайно складна річ, складна юридично. Це ніби рух по мінному полю, по якому ще ніхто не ходив. Багато є речей, з якими Верховна Рада, і держава загалом, зустрічається вперше. Є особливості парламентської процедури, які відрізняються від загальноюридичної процедури".

Зараз ви читаєте новину «Один день для голосування не вирішить проблем - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути