вівторок, 22 травня 2012 17:04

Об'єднання українців Росії боротиметься за своє існування

Об'єднання українців Росії боротиметься за своє існування
ОУР подасть апеляцію на рішення суду про її ліквідацію. Фото: sichkarnya.org.ua

Голова Об'єднання українців Росії (ОУР) Тарас Дудко заявив, що його організація подаватиме апеляцію на рішення Верховного Суду, водночас визнавши, що попереднє керівництво організації дійсно формально порушувало деякі російські закони. Але, за його словами, ці порушення не мали серйозних наслідків.

"Ми маємо намір подавати апеляцію до колегії Верховного Суду. Не відповісти на рішення цього органу ми не маємо права. Нехай юристи дадуть відповідь на наші документи. Дійсно, були деякі формальні порушення. Але вони, згідно із законами Росії, не впливали на громадський рух в Росії і не порушували порядку, який там існує. Можна було обмежитися і штрафом",- відзначив Дудко.

За словами голови організації, порушення стосувалися, насамперед, оформлення документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд РФ ліквідував "Об'єднання українців Росії"

"Були також виступи і заяви колишнього керівництва організації, які, начебто, суперечили російським законам. Але ми, кінець-кінцем, виправили ситуацію", - підкреслив Дудко.

Голова організації також сказав ВВС Україна, що він не вірить у позитивне рішення суду на користь Об'єднання українців Росії і відзначив, що залишаться документи, які свідчитимуть, як російська влада повелася з єдиною українською організацією в Росії.

Нагадаємо, МЗС Росії причиною рішення Верховного Суду Росії назвав те, що ОУР неодноразово попереджалася про необхідність усунути у своїй діяльності порушення положень законодавства Росії. Російське зовнішньополітичне відомство також нагадало, що нині в Росії здійснює діяльність 35 національно-культурних автономій українців, а також вісім регіональних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання українців Росії боротиметься за своє існування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути