субота, 15 червня 2013 17:57

Об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" підсилить опозицію – політолог

Об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" підсилить опозицію – політолог
Володимир Бондаренко Фото: скріншот з Youtube

Об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" підсилить опозицію. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив керівник Інституту політичних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Створюється потужний опозиційний кулак, в якому не вистачає ще кількох партій, - зазначив політолог. – Таких, як Європейська партія Миколи Катеринчука, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, Українська народна партія Юрія Костенка. В об'єднання фактично не увійшла партія "Реформи і порядок", хоча її керівнику Сергію Соболєву запропонували посаду в політраді. Це тільки перший крок до остаточного об'єднання демократів. Більшість опозиційних політиків все більше розуміють, що треба об'єднуватися в умовах, коли вони програють один бій за другим".

Поза тим у новому об'єднанні проявилися особисті амбіції політиків, зауважив фахівець.

"Утворено аж 13 посад заступників голови. Під Арсенія Яценюка створили посаду голови політради. Сподіваюся, що ці амбіції не зашкодять партії, бо ми вже проходили такі періоди історії, коли "де два українці, там три гетьмани". Чим більше заступників, тим більше ризиків розколу", - сказав Бондаренко.

Він вважає обрання Юлії Тимошенко головою партії і оголошення її майбутнім кандидатом у президенти правильним кроком.

"Це посилює її як політичного гравця міжнародного рівня, показує, що вона є лідером і двигуном партії. Можливо, це допоможе домогтися її звільнення і політичної реабілітації. Адже за Тимошенко проголосувало тільки на 3,5 відсотка менше виборців, ніж за Януковича. Це також козир "Батьківщини" на переговорах з іншими партіями, які поки не висунули своїх кандидатів. Віталію Кличку варто погодитися на посаду прем'єра, якщо Тимошенко буде допущена до виборів", - наголосив експерт.

За словами політолога, цим об'єднанням "Батьківщина" ще раз засвідчила, що вона грає першу скрипку в опозиційному таборі.

"Батьківщина" має найбільш розкрученого лідера, найбільший досвід політичної боротьби. "УДАР" – новостворена партія, "Свобода" до недавнього часу перебувала на маргінесі політики. "Батьківщина" ні за яких обставин не поступиться цією першістю, яку здобувала, обдираючи лікті і боки, отримуючи синці та переламані ребра в політичних битвах. Зараз для неї програма-мінімум – звільнити Юлію Тимошенко з в'язниці", - додав Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" підсилить опозицію – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути