Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2012 00:03

"Суспільство має вимагати від політиків критерію чесності, а не думати тільки про економічні блага"

"Суспільство має вимагати від політиків критерію чесності, а не думати тільки про економічні блага"

Про це в інтерв'ю 5 каналу сказав філософі, громадський діяч, учасник ініціативи "Перше грудня" Мирослав Попович

"Ми збирали національний круглий стіл. Ми намагаємося створити такі рамки, з яких може діяти порядна людина. Бо та система політичних змагань, яка сьогодні у нас існує, це система, коли один одного звинувачують у різних нечесних помислах і в тому, що вони мають не чисті руки", - наголосив він.
Попович додав: "Ми би хотіли , щоби був такий критерій для політика, як порядність або чесність. І ми не поодинокі у цьому".

Він наголосив, що люди має орієнтуватися не тільки на фінансовий добробут, бо все рівно жодна влада не зможе дати всього, чого люди хочуть.
"Те, що ми сьогодні маємо і те, чого ми добиваємося, не може бути характеризоване тільки в категорії кілокалорій. Ми (суспільство) не можемо дати людям, хто б не був при влади, все що люди хочуть. І у нас ситуація така, що є страшна бідність, яку ні з чим порівняти не можна, але все ж ми не можемо покладатися тільки на одні економічні  напрямки  роботи", - переконаний Попович.

Він підкреслив, що зараз у суспільстві має бути певний опір владі.

"Політичні партії ставлять перед собою якісь цілі, вони борються за місці в парламенті, для того, щоб ці конкретні цілі втілювати в життя. А громадськість повинна створювати те тло, на якому розгортається все це", - пояснив філософ.

Зараз ви читаєте новину «"Суспільство має вимагати від політиків критерію чесності, а не думати тільки про економічні блага"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути