вівторок, 27 березня 2012 14:24

"Образливо, що щиро агітувала за Януковича до 7-го місяця вагітності"

"Образливо, що щиро агітувала за Януковича до 7-го місяця вагітності"
Вікторія Шилова вважає головною причиною виключення з Партії регіонів - намір балотуватися у парламент. Фото: shilova.org

У понеділок у Дніпропетровську звільнили заступницю голови облради 39-річну Вікторію Шилову. "За систематичне порушення трудової дисципліни, використання службового становища у власних цілях", - написала прес-служба. У п'ятницю Шилову виключили з Партії регіонів.

- Я рік виступаю проти експерименту над людьми, який тут називають медреформою, - розповідає вона. - Перекоси перетворили хорошу ідею в жах для місцевих людей. Закривають стаціонари у дільничних лікарнях у Знаменівці, Пролетарському. Бабусі змушені їздити робити крапельниці за 20 кілометрів у райцентр в денний стаціонар. А їх звідти виганяють о 16 годині, бо стаціонар закривається. На мою критику влада говорила: "Нам дали 200 мільйонів гривень на цей експеримент, що ж нам тепер їх вертати?" У Знаменівці померла 5-місячна дитина, бо сімейний лікар не зміг розгледіти порок серця та двосторонню пневмонію. У Котовці - 16-річна дівчина, лікарі так і не розібралися, що в неї був сепсис.

Написала президенту та Азарову кілька листів про зловживання місцевих чиновників. Серед них заступника голови облради Віктора Науменка, який має судимості за шахрайство та розкрадання державних коштів. Він зараз завідує комунальною власністю. Як пишуть журналісти, він продав своїй же фірмі "Гаррі" палац культури міліції у Дніпропетровську. Нещодавно він намагався відмити дитячий табір "Дружба". Ми це зупинили через прокуратуру. Писала я й про невиплати соціальної допомоги багатодітній родині Тетяни Хорт з Новомосковського району. Вона отримувала 1600 гривень, а після мого листа та втручання президента - 6122. У Котовці намагалися закрити інтернат для розумово відсталих дітей. Я писала про це президенту. Той дав по руках, уся обласна влада отримала по голові, але залишили інтернат у спокої. Азаров особисто заборонив закривати.

Загалом я дуже випадала з загальної лінії Партії регіонів. Як тільки була проблема, я про це говорила. Реакції не було - я писала президенту. Після того реакція з'являлася. Хто таке терпітиме?

Вас звинувачують у використанні адмінресурсу - що ви зганяли людей на свої зустрічі. Це правда?

- Який я могла використовувати адмінресурс, якщо я була заступником по правах людини? Мене звинувачують без фактів, немає жодної скарги від людей.

Про звільнення та виключення дізналася зі ЗМІ. Я в цей день була на сесії облради. Тобто судили мене без мене. Навіть 1937-го року у людей була можливість щось говорити на свій захист. Це партійна справа, партійна дисципліна, яку ввів губернатор та партійний керівник Вілкул. У нас з ними конфлікти через мої листи. Мене попереджали: якщо писатимеш й далі, виженемо.

Він вам це казав?

- Ми з ним не спілкуємося останні рік й два місяці. Він передавав все через голову облради Євгена Удода. Той мене викликав та казав припинити писати нагору. Я кажу, що все розумію, але як ще боротися, якщо по-іншому не розуміють? Останній випадок був, що людині без обох рук не давали інвалідність.

Плануєте балотуватися до Верховної Ради?

- Це найголовніша причина конфлікту. Планувала йти по 38 округу в Новомосковську, це моя батьківщина. Я там проходила мажоритарку до облради з рейтингом 30%. А зараз там має обиратися нинішній нардеп від Партії регіонів Микола Солошенко. Мене викликав Удод та сказав, що депутатом Верховної Ради по цьому округу буде Солошенко. Це людина олігарха Віктора Пінчука. Я кажу, що у мене рейтинг у Новомосковьску в два рази вищий. Мені кажуть: "Ну ти ж розумієш, це ж Пінчук". Я відповіла, що все одно піду самовисуванням. Неправильно, тупо говорити, хто має бути депутатом. Удод каже: "Звільнимо". Ну, звільняйте. Мені вже натякнули, що якщо буду балотуватися, то відкриють кілька кримінальних справ. Тиснутимуть на родину.

Образливо те, що я щиро агітувала на останніх президентських виборах за Януковича до 7 місяця вагітності. Вважала, що нам потрібен порядок у державі. Мене тоді Тимошенко з роботи виганяла. Я керувала обласною телерадіокомпанією. А зараз до Януковича не доходить те, що реально тут відбувається. Місцева Партія регіонів псує президентові рейтинг. Тому показники падають.

Як дніпропетровці ставляться до Партії регіонів?

- Президенту показують один рейтинг - 20-25%. Забувають сказати, що це з тих 40% людей, які визначилися з голосуванням. А 60% зразу посилають на три букви.

Що людям найбільше не подобається?

- Корупція. Прикриваючись партійними квитками Партії регіонів, чиновники творять повний безпредєл. Те, що було раніше - пряники та метелики. Все це відлякує народ. Але люди бояться говорити. Як тільки хтось щось скаже, починається звільнення з роботи. Я мати-одиначка, виховую двох дітей - рік та 11 років. Мене незаконно звільнили заднім числом у сесійний день, забрали всі особисті речі з кабінету. Але це можливо? Бо Апеляційним судом керує найближча подруга губернатора. Якщо так ставляться до депутата, то що виробляють з простими людьми? Люди залякані.

За кого люди готові голосувати? Чи бачать вони альтернативу?

- Люди поки довіряють президенту особисто. Рейтинг Партії регіонів тримається тільки на президенті. Але вони зневірилися у чиновниках. Одна справа перерізати стрічки, але людині неможливо пробитися у лікарню, в дитячий садочок. Люди хочуть чесних незаплямованих лідерів. Багато говорять про "УДАР" Кличка. Не менше - про "Свободу". Хоч вони й радикали, але не були помічені в обмані виборців.

Зараз ви читаєте новину «"Образливо, що щиро агітувала за Януковича до 7-го місяця вагітності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути