Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2018 10:41

Оновлена ЦВК приступила до роботи

14 нових членів Центральної виборчої комісії склали присягу. Це відбулося на ранковому засіданні Верховної Ради.

 

Новообрані посадовці по черзі виходили до трибуни. Вони обіцяли дотримуватись норм Конституції, закону та позапартійної позиції, а також бути чесними, об'єктивними та неупередженими.

"Ми входимо у виборчий рік. Хотіли б гордитися кожним вашим рішенням. Це буде важкий і відповідальний шлях. Успіху, сили духу та Божої ласки. Щоб всі ваші рішення були мудрими та державницькими", - звернувся спікер Андрій Парубій.

Присягу склали члени комісії, яких запропонували фракції.

Михайло Вербенський (БПП)

Генерал, в органах внутрішніх справ понад 40 років. 2005-го став керівником Головного штабу МВС. У березні 2014-го призначений на посаду директора Департаменту моніторингу та організаційно-інспекторської роботи МВС.

Ольга Желтова (БПП)

Заступник завідувача секретаріату комітету Верховної Ради VIII скликання з питань правової політики та правосуддя. Помічник народного депутата IV скликання Юрія Ключковського.

Світлана Кустова (БПП)

Юристоконсул ТОВ "Адвокатська компанія "Моор і Партнери". На позачергових виборах до Верховної Ради 2007-го – кандидат у народні депутати від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" (під номером 145). На позачергових парламентських виборах 2014-го була уповноваженою особою партії "Блок Петра Порошенка". На громадських засадах - помічник народних депутатів IV–VIII скликань: Миколи Катеринчука (IV–V скликання), Романа Зварича (VI скликання), Петра Порошенка (VII скликання), Ірини Фріз (VIII скликання).

Ольга Лотюк (БПП)

Доцент кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 2002-го. Була помічником на громадських засадах народного депутата IV скликання від блоку "За єдину Україну!" Миколи Онищука. 2006-го - кандидатом у народні депутати від партії "Нова сила" (№2 у списку).

Віталій Плукар (БПП)

Завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їхніх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента. Був помічником (на платній основі) народного депутата Валерія Карпунцова, обраного за списком партії "УДАР Віталія Кличка".

Олег Конопольський (БПП)

Адвокат, 2009-го був довіреною особою кандидата в президенти Арсенія Яценюка. 2004-го представляв інтереси мера Києва, кандидата в президенти Олександра Омельченка, коли той оскаржив у суді дії прокуратури щодо виїмки підписних листів.

Наталія Бернацька ("Народний фронт")

(Дівоче прізвище Севост'янова) - перший заступник міністра юстиції. Перед цим - урядова уповноважена у справах Європейського суду з прав людини.

Ірина Єфремова ("Народний фронт")

Народний депутат. Раніше була депутатом Харківської обласної ради від "Батьківщини".

Леонтій Шипілов ("Народний фронт")

Доцент кафедри міжнародного права і спеціальних правових дисциплін Національного університету "Києво-Могилянська академія". На парламентських виборах 2012-го включений до списку партії "УДАР Віталія Кличка" під №134.

Тетяна Юзькова (Радикальна партія)

Народний депутат. До цього була адвокатом.

Євген Радченко ("Самопоміч")

Працював міжнародним спостерігачем, керівником групи міжнародних спостерігачів, консультантом виборчих штабів. З 2009-го – експерт Венеційської комісії. Працював на виборах у 14 країнах. Був помічником-консультантом народного депутата Володимира Стретовича у IV скликанні Верховної Ради.

Андрій Євстігнєєв ("Батьківщина")
Доцент кафедри екологічного права в КНУ імені Тараса Шевченка. Засновник і керівник власного адвокатського бюро.

Тетяна Сліпачук ("Воля народу")

Партнер фірми Sayenko Kharenko, керівник практики міжнародної торгівлі та міжнародного арбітражу.

Алла Басалаєва ("Відродження")

Суддя Дарницького районного суду Києва (рекомендація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 листопада 2011-го).

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.
Зараз ви читаєте новину «Оновлена ЦВК приступила до роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути