вівторок, 08 червня 2021 05:21

Оприлюднили запис скандальної розмови між Єрмаком, Волкером і Джуліані

Оприлюднили запис скандальної  розмови між Єрмаком, Волкером і Джуліані
Єрмак розмовляв з Волкером і Джуліані. Фото: Українська правда

Видання CNN отримало аудіозапис телефонної розмови в липні 2019-го між, як стверджується, колишнім адвокатом експрезидента Дональда Трампа Руді Джуліані, американським дипломатом Куртом Волкером і Андрієм Єрмаком, тоді помічником президента Володимира Зеленського.

Під час приблизно 40-хвилинної розмови Джуліані неодноразово говорив Єрмаку, що Зеленський повинен публічно оголосити про розслідування можливої ​​корупції Байдена в Україні та заяви про те, що Україна втрутилася у вибори 2016 року, щоб нашкодити Трампу. Ці окремі твердження не відповідають дійсності.

Згідно з записом, Джуліані сказав, що "все, що нам потрібно від президента Зеленського - це сказати: я поставлю чесного прокурора, він проведе розслідування і відкопає докази причетності до виборів 2016 року, а потім справа про Байдена повинна бути припинена. Хтось в Україні має поставитися до цього серйозно".

Джуліані навіть сказав, що дипломатичні відносини між США та Україною покращаться, якщо Зеленський запустить розслідування. Під час розмови Джуліані та Волкер припустили, що публічне оголошення може розчистити шлях для візиту Зеленського в США або для особистих зустрічей з Джуліані.

Джуліані не відповів на прохання CNN прокоментувати новий аудіозапис. У минулому він заявляв, що не зробив нічого поганого в Україні та просто переслідував інтереси свого клієнта, тобто Трампа.

Він пояснив кілька заплутаних теорій змови про дипломатичні угоди Байдена в Україні й нібито втручання України у вибори США 2016-го. Джуліані просував багато з цих теорій навіть після того, як Волкер попередив його, що українські чиновники, які поставляли йому інформацію, не заслуговують на довіру. Також наголосив, що корупційні претензії до Байдена "просто не заслуговують на довіру", згідно з показаннями Волкера під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головну тему переговорів Зеленського і Байдена

Дзвінок був передвісником "сумнозвісної розмови" Трампа із Зеленським, і обидві розмови пізніше стали центральною частиною першого імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили запис скандальної розмови між Єрмаком, Волкером і Джуліані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути