Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2018 09:15

Оприлюднили переписку Онищенка з людьми президента про купівлю голосів у ВР
21

Переписки Олександра Онищенка з колегами
Фото: slidstvo.info
Переписки Олександра Онищенка з колегами
Переписки Олександра Онищенка з колегами
Переписки Олександра Онищенка з колегами
Переписки Олександра Онищенка з колегами

У мережу виклали повідомлення з телефону нардепа-втікача Олександра Онищенка, у яких ідеться про голосування за закони у парламенті в обмін на гроші.

Повідомлення оприлюднили журналісти "Слідства.Інфо", які зустрілися з Онищенком у Франції.

Через нардепа оточення президента передавало інформацію, за що треба проголосувати, а після позитивного результату через нього ж здійснювався розрахунок. Переписувалися з Онищенком близькі до Петра Порошенка депутати Ігор Кононенко, Сергій Березенко, а також з фінансовий радник президента Макар Пасенюк.

За словами Онищенка, у 2014-2016 роках він був посередником між Порошенком і лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко. Зокрема, у переписках саме з нею просили домовитися про голоси за певні законопроекти.

Співрозмовники також домовлялися про призначення на різні державні посади та розподіл сфер впливу.

Журналісти запитали усіх учасників листування про можливий підкуп політичних опонентів. Березенко, Кононенко та Тимошенко відкинули закиди про купівлю голосів фракції "Батьківщина". Прес-служба Пасенюка взагалі заперечила існування листування з Онищенком.

Копії листування політиків журналісти передали детективам Національного антикорупційного бюро України. Його директор Артем Ситник запевнив, що "це врахують в рамках провадження, дадуть оцінку та проведуть певні слідчі дії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко написав книжку про Порошенка

18 квітня нардеп Олександр Онищенко, який проживає в Іспанії, вийшов у ефір одного з українських телеканалів. Він включив аудіозапис своєї розмови з чоловіком, голос якого подібний до президента Петра Порошенка.

На записі чоловіки домовляються щодо екс-міністра екології Миколи Злочевського, який володіє газовидобувною компанією Burisma. За словами Онищенка, президентові запропонували частку в компаніях Злочевського. Після цього проти екс-міністра часів Януковича закрили всі кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили переписку Онищенка з людьми президента про купівлю голосів у ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути