Ексклюзиви
вівторок, 10 серпня 2021 12:18

"Обдовбаний півень у косоворотці": мережі вибухнули через дитячий майданчик під Офісом Зеленського
4

Під Офісом президента на вулиці Банковій, 11, облаштували новий дитячий майданчик
Фото: "Букви"
Кілька користувачів серед скульптур звірів побачили "півня у косоворотці".
"Вночі таке побачити, переляк гарантовано", пишуть деякі користувачі
"Майданчик буде зручним і для людей з особливими потребами", написали в ОП

Під Офісом президента Володимира Зеленського на вул. Банковій, 11, облаштували новий дитячий майданчик у стилі робіт української художниці Марії Приймаченко, заявили в ОП. У мережі скульптури та концепцію розкритикували. Gazeta.ua зібрала коментарі в соцмережах.

На сайті ОП розповіли, що майданчик зручний для маломобільних людей. "Майданчик буде зручним і для людей з особливими потребами. До речі, у творчості художниці Марії Примаченко мистецтвознавці простежують інклюзивне світосприйняття. Кожен образ тут унікальний і прекрасний по-своєму, і саме через це автори майданчика декларують основну ідею інклюзії: рівний простір для всіх", - наголосили в Офісі президента.

На майданчику поставили гойдалки, гірки, спеціальну поверхню. Встановили кілька скульптур - півнів, лева, свиню.

Саме в одній зі скульптур юрист Андрій Смолій побачив "півня у косоворотці". "Це убожество біля ОП. "Русскіє пєтухі" в косоворотках, курки і бички. Це все нам до Дня Незалежності. Разом з Ротару, Потапом і "Мозгамі", - написав він.

Цю думку підтримав і Юрій Бірюков. Написав про майданчик: "Обдовбаний півень у косоворотці біля Офіса президента України".

"Усі твори автора змішані й доведені до абсурду", - написав Юхим Коломієць.

Євгенія Володіна зазначає, що побачивши майданчик вночі можна отримати переляк.

Журналіст та ветеран АТО Дмитро Вовнятко поділився фотожабою із Зеленським на одній зі скульптур.

Блогер та письменник Остап Українець написав, що називати те, що поставили під ОП, роботою зі спадщиною Приймаченко – це приблизно те ж саме, що називати все, на чому є коліщатка, стімпанком.

Станіслав Чепурко нагадав, що живопис Марії Примаченко в жанрі "наївне мистецтво" або "примітивізм" складно зробити в скульптурі.

"Прикладом нерозуміння безумовних, хоч і невидимих бар'єрів між видами мистецтва" назвав дитячий майданчик і політолог Олексій Панич.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Дом" заявив, що жителі окупованого Донбасу мають визначитися - вони є українцями чи росіянами. Тим, хто вважає "нам у Росію", глава держави запропонував шукати місце в РФ. Це викликало "бурхливу" реакцію в РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Обдовбаний півень у косоворотці": мережі вибухнули через дитячий майданчик під Офісом Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути