понеділок, 19 серпня 2013 18:15

Обама підірве основний принцип політики Путіна та наблизить Україну до Європи - експерт

Обама підірве основний принцип політики Путіна та наблизить Україну до Європи - експерт
Фото: topwar.ru

Експерт The New Eastern Europe Ян Гансен вважає, що найкращим способом довести, що США добре вчаться на власних помилках у зовнішній політиці з РФ, було б "спрямувати свою увагу туди, де вони можуть протистояти Росії в обмежений, але ефективний спосіб". Найбільш можливими йому видаються євроінтеграційні перспективи України. Про це Гансен пише у своїй статті на сайті New Eastern Europe.

"Якщо адміністрація Обами бажає продемонструвати своє вміння вирішувати проблеми в межах політичного реалізму, небагато знайдеться кращих можливостей це зробити, ніж як переконати європейських союзників прийняти Україну та підписати з нею договір про асоціацію", – вважає експерт.

На його думку, "Адміністрація Обами могла б зосередитися на переконуванні європейців зробити справжній поступ щодо України". "Ніхто не очікує радикальних змін в Україні одразу ж, але це корисна нагода для Європи та України у довгостроковій перспективі", - вважає експерт.

Він також додає: "Підвищення контролю ЄС над українськими інституціями разом із очікуваним сплеском культурного обміну можуть прийти на заміну російському впливові в Україні. Це було б великою поразкою та повідомленням для Путіну, який якось приватно висловився, що Україна не є навіть незалежною державою".

"Уникання самітів – це один із видів повідомлення, проте набагато сильнішим повідомленням – було б спрямувати Київ на шлях від Москви до Брюсселю", - вважає Ян Гансен.

"Якщо Барак Обама зможе вплинути на ЄС, аби вивести Україну зі сфери впливу Росії, він зможе підірвати один із ключових принципів політики Володимира Путіна. Більше того, він поставить Америку на сильнішу позицію у світових торгах, навчаючись на власних помилках", - переконаний експерт.

Зараз ви читаєте новину «Обама підірве основний принцип політики Путіна та наблизить Україну до Європи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

234

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути