середа, 18 січня 2012 19:26

Об'єднання опозиції по єдиному списку є нереальним – експерт

Об'єднання опозиції по єдиному списку є нереальним – експерт

Політолог Сергій Таран вважає, що опозиція не може створити єдиний список кандидатів на парламентські вибори. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Об'єднання по єдиному списку є нереальним. Опозиційні партії "Батьківщина", "УДАР", "Фронт змін" мають шанс подолати п'ятивідсотковий бар'єр. Це може торкатися і "Свободи". Складніша ситуація із "Нашою Україною". За жодних обставин вони цього не зроблять. Хоча там є багато достойних людей, які б могли гідно представити список. Тому розмови про єдиний партійний список чути від тих, хто належить до табору НУ-НС. Решта політичних сил не підуть на це об'єднання. Для чого ділити свій список із кимось, якщо можна його самим наповнити?", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко хоче разом з Кличком іти на вибори

За його словами, реалістичніше виглядає укладення угоди про висунення від опозиції єдиного кандидата на мажоритарних округах.

"Це для опозиції є критичним. Якщо вони цього не зроблять, то програють вибори навіть там, де мають найбільшу підтримку населення. Тому що влада виставить одного кандидата, а вони декількох, що розпорошить голоси. Опозиції потрібно не повторити сценарій виборів мера, коли проти Леоніда Черновецького було багато опозиціонерів, які затіяли між собою перегони, а він переміг", - зауважив Таран.

"22 січня у Києві на Софіївській площі будуть гарні заходи та заклики громадян до об'єднання. Але єдиного списку не буде. Паралельно побачимо багато виступів влади, яка буде говорити, що опозиція не може об'єднатися", - додав політолог.

Нагадаємо, заступник лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив, що 22 січня відбудеться об'єднання опозиції о 12.30 на Софійській площі на День злуки.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання опозиції по єдиному списку є нереальним – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути