четвер, 09 серпня 2012 19:46

Об'єднана опозиція подала в суд на Центрвиборчком

Об'єднана опозиція подала в суд на Центрвиборчком
Об'єднана опозиція звернулася до суду з позовом про скасування рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидатами в народні депутати Тимошенко і Луценка. Фото: portal.lviv.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до Київського апеляційного суду з позовом про скасування рішення Центрвиборчкому про відмову в реєстрації кандидатами в народні депутати Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Як повідомила прес-служба "Батьківщини", позов від імені Об'єднаної опозиції подав її уповноважений представник в ЦВК Руслан Князевич.

У документі наголошується, що, виходячи з положень частини третьої статті 76 Конституції України, наявність судимості може бути підставою для відмови в обранні народним депутатом, але не може бути підставою для відмови в реєстрації особи кандидатом.

"Оскільки до моменту завершення виборчого процесу судимість може бути знята або погашена", — йдеться в документі.

У позові зазначається, що справи Тимошенко і Луценка знаходяться на розгляді судів касаційної інстанції і в цих справах можуть бути винесені виправдувальні вироки.

"Крім того, Європейський суд з прав людини у справі „Луценко проти України" 3 липня визнав порушення Державою України цілої низки положень Конвенції про захист прав і свобод людини і встановив політичний характер кримінального переслідування. Справу „Тимошенко проти України" призначено до розгляду в ЄСПЛ на 28 серпня 2012 року", — йдеться в повідомленні.

Об'єднана опозиція вимагає визнати рішення ЦВК про відмову в реєстрації Тимошенко і Луценка незаконним і зобов'язати ЦВК зареєструвати їх кандидатами в народні депутати від політичної партії "ВО „Батьківщина" в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Нагадаємо, 8 серпня Центрвиборчком відмовився реєструвати кандидатами в народні депутати за списком "Батьківщини" Юлію Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, мотивувавши це наявністю у них непогашених судимостей.

Тимошенко і Луценко значилися в списку "Батьківщини" під номерами 1 та 5 відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція подала в суд на Центрвиборчком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути