вівторок, 30 вересня 2008 08:09

Про що Ющенко говорив з Бушем

У Білому домі під головуванням Президента України Віктора Ющенка і Президента США Джорджа Буша відбулися українсько-американські переговори. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Як повідомили журналістів глави держав після завершення зустрічі, серед основних питань, які обговорювалися під час переговорів, були двосторонні відносини країн, політика безпеки, і, зокрема, інтеграція України в європейські і євроатлантичні структури.

Сторони дали високі оцінки двостороннім відносинам України і США. Як відзначив Ющенко, підтвердженням цього є успішна імплементація більшості положень дорожньої карти двосторонніх взаємин наших країн.

Учасники переговорів окремо торкнулися енергетичної співпраці України і США. Зокрема, мова йшла про загальні проекти у сфері ядерної енергетики. Президент України також запропонував своєму американському колезі визначити високих представників США, які відвідають нашу державу під час заходів 75-х роковин Голодомору 1932-1933 рр.

Крім того, в ході переговорів мова йшла про включення в порядок денний Генеральної Асамблеї ООН питання про вшануваня пам"яті жертв Голодомору в Україні.

Сторони також обмінялися думками щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Про що Ющенко говорив з Бушем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути