пʼятниця, 07 листопада 2014 01:16

Нємцов пояснив причини краху рубля: вони лежать у політичній площині

Нємцов пояснив причини краху рубля: вони лежать у політичній площині
www.liveinternet.ru

Пояснити подешевшання рубля зниженням цін на нафту вже не можна, а причини розвалу фінансової системи Росії лежать у політичній площині. Про це на своїй сторінці у Facebook пише російський опозиційний політик Борис Нємцов.

Пан Нємцов зазначив, що сьогодні ціна на нафту знизилася на десяті частки відсотка, а рубль впав до 47 за долар і 58 за євро: від початку року вартість рубля знизилась на 40%. Акції російських компаній у твердій валюті досягли рівня кризи 2009 року, а акції "Газпрому" коштують близько 3 доларів – як 10 років тому.

"Причини розвалу фінансової системи країни лежать виключно в політичній площині. Війна з Україною, підтримка сепаратистів, захоплення Криму, санкції, втеча капіталу і є причинами краху рубля. І краху фінансової стабільності. За безумство і авантюри однієї людини розплачується величезна країна", – написав політик.

На думку Нємцова, росіяни помилково вважають, що причиною фінансової кризи в Росії є дії представників США.

"Скажіть спасибі улюбленцю 84% громадян за зростання цін і знищення ваших вкладів. Ви його підтримували? Заплатите. І дорого. І будете платити, поки не протверезієте", – написав опозиціонер.

Нагадаємо, 5 листопада в Росії було досягнуто історичні максимуми долара і євро – 45,02 і 56,37 рублів відповідно, а 6 листопада зафіксовано рекордний курс євро: станом на 18:32 він складав уже 58,155 рубля.

Зараз ви читаєте новину «Нємцов пояснив причини краху рубля: вони лежать у політичній площині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути