Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Потрібні снаряди, зброя та люди - Залужний прокоментував мобілізацію

Потрібні снаряди, зброя та люди - Залужний прокоментував мобілізацію
Військове командування жодного запиту не робило на якісь цифри, сказав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужного. Фото: Facebook.com/CinCAFU

Військове командування України на постійній основі формує свої запити на боєприпаси, зброю і людський ресурс.

Але запиту на конкретну цифру мобілізованих уряду не подавало. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в ефірі телемарафону.

"Військове командування жодного запиту не робило на якісь там цифри (500 тис, як заявляв голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. - Gazeta.ua). Військове командування продовжує виконувати функцію захисту держави і відповідно, формує свої запити (на боєприпаси, зброю і на людський ресурс). Це робиться на постійній основі. А якимось окремим форматом, заходом на Кабінет міністрів чи Верховну Раду ми не здійснюємо", - сказав головнокомандувач.

"Що стосується цієї цифри, ми її сформували на наступний рік, вона, звісно, враховує покриття поточного комплекту, формування нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, яких ми можемо зазнати 2024 року. Озвучувати цифри, які стосуються кожного із цих показників я не можу. Це військова таємниця", - заявив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробництво дронів та плани на наступний рік: Зеленський провів Ставку

Залужний сказав, що Генеральний штаб ЗСУ не наділений правом законодавчої ініціативи, тому жодних документів уряду не подавав.

Водночас генерал підтвердив, що ЗСУ працювали із суб'єктом законодавчої ініціативи - Міністерством оборони. А вже Міноборони, за словами Залужного, ймовірно, подавало законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації до Кабінету міністрів.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський заявив на пресконференції, що Генеральний штаб ЗСУ запропонував мобілізацію 450-500 тис. громадян.

Згодом голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що військове керівництво внесло запит про мобілізацію 500 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Потрібні снаряди, зброя та люди - Залужний прокоментував мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути