вівторок, 25 вересня 2012 16:22

"Нунсівці" звернулися до Пшонки з проханням розібратися з Царьковим

"Нунсівці" звернулися до Пшонки з проханням розібратися з Царьковим
Фото: file.liga.net

Народний депутат України (фракція "НУ-НС") Кирило Куликов звернувся до генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням провести перевірку з приводу висловлювання народного депутата України (фракція КПУ) Євгена Царькова в прямому ефірі телепрограми "Шустер LIVE" 21 вересня.

"Прошу провести компетентну перевірку і вжити заходи з відновлення законності та недопущення в подальшому антинаціональних висловлень і розпалювання національної ворожнечі з боку державних діячів", - йдеться у депутатському зверненні Куликова та його колеги по фракції Ірини Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мало вас в свое время НКВД давило"

При цьому Куликов нагадує, що Царьков дослівно заявив таке: "Нешановні націоналісти, мало НКВД вас у свій час давило, не додавили вас".

Також він відзначає, що в цьому вислові, яке почула необмежена кількість громадян на всій території України, можуть бути ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст.161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон про заяву Царькова: Це зі сфери повного виродження людського

"У зазначених словах Царькова Є.І., як державного діяча, вбачаються навмисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, а також на приниження національної честі та гідності окремих громадян", - зазначено в запиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мало НКВС вас у свій час давило" - комуніст Царьков вважає "свободівців" нацистами

"Як відомо, націоналізм - це ідеологія і напрямок політики, базовим принципом якого є теза про цінність нації як вищої форми суспільної єдності і його первинності в державотворчому процесі. Як політичний рух, націоналізм прагне до відстоювання інтересів національної спільноти у відносинах з державною владою. Відповідно, націоналістом є людина, громадянин, який є прихильником націоналізму. В Україні існує ряд громадських об'єднань і окремих громадян, прихильних до ідей націоналізму та патріотизму, а тому висловлювання Царькова Є.І. принизили їх національну честь і гідність, а також вплинули на розпалювання національної ворожнечі і ненависті ", - пояснив Куликов.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівці" звернулися до Пшонки з проханням розібратися з Царьковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути